Interacción Universitat-Empresa

La UPC de Vilanova vol estimular la recerca en les empreses del sector ferroviari

11 empreses del sector ferroviari i 22 grups de recerca es reuneixen aquest divendres a Vilanova en la Jornada Interacción Universidad Empresa

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-06-2015 9:15 Lectures 1501
EIX. La jornada Interacción Universitat-Empresa del sector ferroviari

EIX. La jornada Interacción Universitat-Empresa del sector ferroviari

11 empreses del sector ferroviari i 22 grups de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya es reuneixen al Campus de la UPC de Vilanova i la Geltrú en la Jornada Interacción Universidad Empresa que tindrà lloc divendres 5 de juny. La jornada, organitzada per la UPC en col·laboració amb Fundación de Ferrocarriles Españoles y Railgrup,  està orientada a estimular i promoure l'interès en Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) de les empreses del sector ferroviari i dels grups de recerca.

ADIF, ALSTOM, CAF, COMSA-EMTE,  TMB -Ferrocarril Metropolità de Barcelona, S.A., Grupo Elektra, IDOM Ingenieria y  Consultoría S.A.U.,  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), LEITAT,  RENFE i SENER,  són les empreses capdavanteres que hi participaran junt amb els 22 grups de recerca de la UPC experts en les diferents àrees de treball d’interès ferroviari. Tracció elèctrica, infrastructura ferroviària, senyalització i comunicació, rodalies, mercaderies o alta velocitat són conceptes claus d’aquesta trobada. A partir de les presentacions dels grups i les empreses es podran generar acords de col·laboració i crear línies de treball interessants per ambdues parts, amb l’usuari com a destinatari final.

El Campus de Vilanova, Campus de referència en temes ferroviaris

Molts factors fan que la UPC de Vilanova i la Geltrú sigui el marc incomparable per dur a terme aquesta jornada. El Màster en Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica de la UPC que s’imparteix  a la ciutat és clau.  Per una banda, cal tenir en compte que les instal·lacions del Campus envolten el Museu del Ferrocarril de Catalunya i els Talleres de Renfe de fabricación y mantenimiento. Per una altra, i definitiva, la relació i vinculació del Màster amb les empreses del sector ferroviari, vehiculada a través del Consell Assessor format per empreses del sector. En aquesta línia, la UPC aposta per la investigació i transferència en el Sector Ferroviari a través del Campus de Vilanova i la Geltrú.

Programa

El Secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge i president de ENAIRE, Julio Gómez-Pomar,  inaugurarà a les 10:00h i  a la sala d’actes de l’EPSEVG,  la  jornada juntament amb el rector de la UPC, Enric Fossas, el gerent de la Fundació de los Ferrocarriles Españoles, Alberto García Álvarez, el president de Railgrup,  Enric Ticó i Buxadós i el director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Frederic Vilà.  A continuació i al llarg del matí tindran lloc les presentacions i conferencies programades i a les 14.15h l’alcaldessa de la ciutat, Neus LLoveras,  i el sosdirector de recerca i empresa de l’EPSEVG i director del Màster en Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica, Ignasi Perat, clausuraran l’acte.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres