Curs 2015-16

Sitges iniciarà el nou curs escolar amb un 3% més d’alumnes

L’Ajuntament es reunirà el 18 de setembre amb la Generalitat per detallar el procés de construcció de l’Escola Agnès de Sitges

Redacció Sitges 09-09-2015 17:01 Lectures 1043
Escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

Escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

El curs escolar 2015-2016 començarà a Sitges amb més alumnes. L’Ajuntament ha inscrit un total de 3.200 de nens i nenes en ensenyament obligatori el que representa un 3% més d’infants matriculats des de p3 fins a 4art d’ESO. A més 300 alumnes cursaran batxillerat, graus mitjans i els mòduls de cuina i restauració. També s’incorporaran al sistema educatiu una trentena d’alumnes que realitzaran el curs de preparació per a l’accés a la F.P, cicles de grau Mitjà i de grau Superior, al Centre de Formació d’Adults de Sitges.

El nou curs escolar comptarà amb una novetat destacada. Les obres per construir la quarta escola pública de Sitges podrien començar aquest 2016. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el regidor d’Ensenyament, Eduard Carrillo, es reuniran el 18 de setembre amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per ultimar els detalls de la construcció del centre. El regidor d’Ensenyament explica que “estem treballant en la modificació d’un vial en els terrenys tal com va demanar la Generalitat. Però a més, l’escola compta aquest curs escolar amb la matrícula d’alumnes corresponent i per tant hem superat un escull important per al Departament”. El projecte, que contempla l’escola d’una línia, té un pressupost assignat de 4’2 milions d’euros. L’Alcalde recorda que “l’equip de govern actual vam posar a l’acord de Govern el nostre compromís de desencallar definitivament la situació de l’escola Agnès de Sitges i finalitzar amb la situació dels mòduls prefabricats després de més de 10 anys”.

El curs escolar contempla també altres novetats. L’Ajuntament organitza el 17 d’octubre una jornada que, sota el títol Per un nou model educatiu a Sitges, vol reunir tota la comunitat educativa amb l’objectiu de fomentar la interrelació i incrementar sinèrgies entre tots els membres de la comunitat educativa de la vila, equips directius, docents, pares i mares, alumnes, etc. La regidoria d’Ensenyament vol d’aquesta manera treballar amb tots els agents implicats en el sistema educatiu de la vila per tal d’entendre’l des del punt de vista més global.


Millores dels centres educatius

Les quatre escoles públiques i les dues llars d’infants municipals de Sitges han realitzat durant aquest estiu treballs de condicionament a les seves instal·lacions per tenir-ho tot a punt per l’inici del curs escolar.

A l’Escola Esteve Barrachina s’han renovat lavabos de la zona de professors i s’han fet arranjaments als de de la zona d’educació infantil. També s’ha renovat l’espai de l’equip de direcció i la sala de reunions i s’han pintat aules del centre. En els propers dies està previst instal·lar una nova font d’aigua. A l’Escola Miquel Utrillo s’han fet treballs de millora de la pavimentació de l’entrada del centre i s’ha arranjat la teulada del gimnàs, a més d’eliminar un arbre que malmetia la zona del clavegueram i el paviment. Al Maria Ossó s’han pintat baranes i portes exteriors, així com s’ha millorat la ventilació del lavabo del menjador. A l’Escola Agnès de Sitges s’han pintant tanques i baranes, i es col·locaran noves papereres dins de l’edifici.

Les llars d’infants municipals també s’han posat a punt. En el cas d’El Cercolet, s’han pintat les escales d’accés, les dues escales d’emergència, les tanques de fusta i s’ha fet el condicionament de jardins i terres. S’han instal·lat tendals nous i s’ha tret la font del pati i es pintaran els murs dels dos patis. A La Moixiganga les tasques se centraran en la substitució de portes d’algunes aules i la pintura de la fusta als patis.

A tots els centre educatius es pintaran els passos de vianants, s’ha reposat sauló als sorrals i fet la neteja d’herbes. També s’ha dut a terme la neteja del clavegueram i la neteja de tots els patis de les escoles. A més de tots els manteniments que han realitzat els diferents conserges a totes les escoles del municipi.
 


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No