Curs 2015-16

El curs escolar comença a Sitges amb més de 3.500 alumnes

Les obres per construir la quarta escola pública de Sitges podrien començar el 2016

Redacció Sitges 14-09-2015 17:28 Lectures 2951
Eduard Carrillo, amb l'equip directiu de l'escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

Eduard Carrillo, amb l'equip directiu de l'escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

El curs escolar 2015-2016 ha començat sense incidències i amb més de 3.500 alumnes, que han iniciat les classes als diferents centres educatius de Sitges, tant els de formació obligatòria com els de batxillerat, graus, mòduls i formació professional. Segons ha explicat el regidor d’Ensenyament, Joventut i Ocupació, Eduard Carrillo, “enguany, el curs escolar s’inicia amb un canvi de tendència i aquest any hi ha hagut una major demanda al municipi.

Aquest 2015 ha incrementat l’alumnat dels centres de P3 fins a 4t d’ESO en un 3%, amb un total de 3.200 infants; i 300 alumnes inicien els cicles de batxillerat, graus mitjans i els mòduls de cuina i restauració. També s’han incorporat al sistema educatiu una trentena d’alumnes a través del curs de preparació per a l’accés a la formació professional de grau Mitjà i de grau Superior, al Centre de Formació d’Adults de Sitges “La Xarxa”. En total, a la comarca del Garraf 22.400 estudiants han iniciat aquest dilluns el curs.

Per al nou curs escolar que comença amb novetats destacades sobre l’inici de la construcció de la quarta escola pública Agnès de Sitges, les brigades de l’Ajuntament han realitzat diverses actuacions d’arranjament, millora i manteniment dels centres escolars, durant els mesos d’estiu. A banda de les actuacions dins les instal·lacions, es preveu també repintar els passos de zebra d’accés als centres i s’ha reactivat el servei policial de control de trànsit.

Amb l’objectiu de fomentar la interrelació i incrementar sinèrgies entre tots els membres de la comunitat educativa, l’Ajuntament organitza la jornada Per un model educatiu a Sitges. La trobada, que vol reunir tota la comunitat educativa el 17 d’octubre, servirà a la Regidoria d’Ensenyament per treballar de forma conjunta amb els agents implicats en l’àmbit educatiu per proposar i definir millores des d’un punt de vista més global.

La construcció de l’Agnès de Sitges

Les obres per construir la quarta escola pública de Sitges podrien començar el 2016. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el regidor d’Ensenyament, Joventut i Ocupació, Eduard Carrillo, es reuniran el 18 de setembre amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per ultimar els detalls de la construcció del centre que aquest curs escolar compleix 11 anys en aules prefabricades.

El regidor d’Ensenyament ha explicat que “les matriculacions de l’escola s’han multiplicat notablement aquest curs i, per tant, hem superat un escull important per a la Generalitat de cara a començar les obres que dotaran Sitges de l’edifici de la quarta escola pública. Nosaltres ens vam comprometre en acord de Govern i sembla que finalment aquest projecte veurà la llum”.

El projecte, dotat amb un pressupost de 4’2 milions d’euros, contempla l’escola d’una línia.
 

Inici del nou curs a l'escola Miquel Utrillo de Sitges

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No