Sortides laborals

7 de cada 10 graduats en educació o treball social tenen feina un any després d'acabar els estudis

Un estudi de la Fundació Pere Tarrés demostra que només el 6% dels enquestats està a l'atur

Els educadors socials i els treballadors socials graduats a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés registren una inserció laboral del 77% a l'any d'haver finalitzat els estudis. Segons un estudi elaborat per la Fundació Pere Tarrés, les pràctiques curriculars són una eina clau a l'hora de trobar feina ja que s'ha convertit en la primera via d'incorporació al mercat de treball i . Només un 6% d'aquests graduats està a l'atur, mentre que el 13% restant opta per continuar els estudis a través de màsters o postgraus. Dels que treballen, 3 de cada 4 ho fan amb contractes temporals i només el 25% són indefinits. Només el 26% treballa amb una jornada parcial.

El 26% dels enquestats ha trobat feina a l'empresa on ha realitzat les pràctiques curriculars dels estudis, mentre que els contactes, seguit de les borses de treball institucionals, les dels Col·legis Professionals i la borsa de treball pròpia de la Facultat Pere Tarrés són les altres vies d'accés al mercat laboral. En un 24% dels casos, els estudiants ja tenien feina abans d'acabar els estudis i un 13% tenia feina només tres mesos després de graduar-se.

Per primera vegada, les cooperatives han augmentat les contractacions, i ja representen un 20% del total. De la resta, el 39% treball en una fundació, el 15% en associació i un altre 15% en una empresa. L'11% restant treballa a l'administració.

En general, els graduats en Educació Social treballen en l'àmbit de la infància i l'adolescència mentre que els treballadors socials ho fan en l'àmbit de la gent gran. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!