Prevenció del Feixisme

Vilafranca acull una trobada d’ajuntaments de la de memòria i prevenció del feixisme

La capital de l'Alt Penedès serà seu també de l’Assemblea d’Amical de Mauthausen

Redacció Vilafranca del Penedès 22-10-2015 11:33 Lectures 1213

Una vintena d’Ajuntaments de Catalunya es reuneixen aquest divendres a Vilafranca del Penedès, Capital de la Cultura Catalana 2015 i que serà el diumenge 25, seu de l’assemblea anyal de l’Amical de Mauthausen i altres camps, per a debatre i coordinar la seva incorporació i coordinació amb la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme  que impulsa  aquesta Associació.

Està previst que en aquesta trobada, presidida per l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i amb l’assistència dels regidors de Solidaritat i Cooperació i de Cultura, Montse Arroyo i Raimon Gusi, els representants municipals, exposin i debatin, tant els programes que es venen realitzant per les corporacions locals, com les propostes de coordinació i d’impuls proposades per l’Amical i la importància de treballar pels valors de la democràcia, la solidaritat i la pau, i la necessitat de que els joves coneguin la historia recent del país, especialment pel que fa a l’episodi emblemàtic de l’exili i la deportació als camps nazis.

Els actes de diumenge dia 25, començaran a les 11h amb l’ofrena floral al monument als deportats del Penedès, situat al parc de la Pau (barri de la Girada) i tot seguit, a les 12h, tindrà lloc a l’auditori de VINSEUM l’assembla anual de l’Amical de Mauthausen i altres camps, que obrirà el regidor de Cultura, Raimon Gusi, donant la benvinguda. Entre d’altres, està previst debatre els informes dels Comitès Internacionals, la presentació de candidatures per a la nova junta i la seva elecció així com la intervenció del nou president/a. L’assemblea s’acabarà amb l’himne de Riego.


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No