Cooperació

L'Alt Penedès inicia una campanya d’ajuda humanitària als camps de refugiats sahrauís

Els campaments del desert algerí de Tindouf han patit pluges torrencials que han causat grans inundacions i destrosses

Els camps de refugiats sahrauís viuen una gran catàstrofe humanitària. ACAPS

Els camps de refugiats sahrauís viuen una gran catàstrofe humanitària. ACAPS

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès farà l’inici de la campanya d’ajuda humanitària per als campaments de refugiats aquest dissabte 24 d’octubre, a la Festa de la Solidaritat, SOLIDARITATS 2015, a la tarda, a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. A l’estand de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, es podran participar d’activitats, adquirir llibres i productes solidaris. Per`també, es podran adaquirir bons d’ajut de 3 euros per a la campanya d’emergència. L’ACAPS Wilaia Alt Penedès  ha estat convidada a fer un conta-contes del llibre “Amarg, dolç i suau – Infants sahrauís, tres tes, tres realitats”, a càrrec de Marta Fos, coautora del llibre de contes.

Gran catàstrofe humanitària

Els campaments de refugiats sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf, han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que hi han causat grans inundacions i destrosses.

Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments ha estat molt important. Moltes les famílies que han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, alguns refugiats van resultar afectats encara no s'han de lamentar pèrdues humanes. Milers de famílies s’han vist obligades a estar a l’intempèrie per manca d’edificis segurs.  Els danys i pèrdues materials han estat considerables. Referent als centres socials, s'està fent una avaluació dels danys o esfondrament dels centres de salut, d'educació i d’altres, sobretot pel que fa a material de manteniment d'edificis.

La MLRS llança una crida als països donants, a les organitzacions internacionals, les ONG, al moviment solidari, a la societat civil i a tots els amics i amigues del Poble Sahrauí per col·laborar com més aviat, realitzant donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges: abastiment d’aigua, d’aliments, de haimes, de mantes, d’equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

Un cop més, cal que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, les diputacions, ajuntaments, el Fons Català de Cooperació, institucions i el moviment solidari amb el poble sahrauí ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments de refugiats, que pateixen una situació extrema.

El conflicte del poble sahrauí fa massa anys que dura, aquest any es commemora el 40 anys d’ocupació del Sàhara Occidental.  És un conflicte que es pot resoldre políticament, només caldria aplicar les resolucions de l’ONU que insten a celebrar un referèndum d’autodeterminació. Un dret contínuament boicotejat pel Marroc, davant la complicitat de la comunitat internacional.  

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local