Prevenció del Feixisme

Ajuntaments de Catalunya es reuneixen a Vilafranca per col·laborar amb l’Amical de Mauthausen

Els representants municipals acorden participar a la Xarxa Mai Més i donar suport a les activitats dels centres educatius com a eina de prevenció

Redacció Vilafranca del Penedès 26-10-2015 9:43 Lectures 1501
Ajuntaments de Catalunya, es reuneixen a Vilafranca del Penedès per a col·laborar amb l’Amical de Mauthausen en les tasques de prevenció del feixisme.

Ajuntaments de Catalunya, es reuneixen a Vilafranca del Penedès per a col·laborar amb l’Amical de Mauthausen en les tasques de prevenció del feixisme.

Una dotzena  d’Ajuntaments de Catalunya s’han reunit a Vilafranca del Penedès, Capital de la Cultura Catalana del 2015, i que serà el diumenge 25, seu de l’assemblea anyal de l’Amical de Mauthausen i altres camps, per a debatre i coordinar la seva participació i vinculació amb la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme  que impulsa  aquesta Associació.

En aquesta trobada, els representants municipals, han exposat i debatut, tant els programes que es venen realitzant per les corporacions locals, com les propostes de coordinació i d’impuls proposades per l’Amical. A tot lo llarg de la reunió s’ha posat de manifest la importància de treballar pels valors de la democràcia, la solidaritat i la pau, i la necessitat de que els joves coneguin la historia recent del país, especialment pel que fa a l’episodi emblemàtic de l’exili i la deportació als camps nazis.

També s’ha posat de manifest la situació actual del perill de l’extrema dreta a Europa i el paral·lelisme de la crisi dels refugiats amb el massiu exili república de l’any 39.

Des de l’Amical s’ha remarcat la importància d’impulsar la Xarxa Mai Més, i l’imprescindible implicació del món local en aquesta tasca de memòria i prevenció, amb els treballs de recerca de la informació local, de les històries de cada municipi, i la divulgació per mitjà de monuments i commemoracions a les diferents localitats.

Els ajuntaments han acordat donar suport a la Xarxa, continuar treballant per al seu desenvolupament fent una crida a la resta d’ajuntaments i recolzar les activitats amb els centres de secundaria  com a principal eina de coneixement i sensibilització de l’historia i eina fonamental en la prevenció de les actituds racistes i xenòfobes.

En aquesta primera reunió han participat representants  de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Gavà, Sant Boi, Santa Coloma de Gramanet, Torredembarra, Manresa, Sant Celoni, Granollers, Palamós, Ripollet i Barcelona. I en acordat una propera trobada a Santa Coloma, que assumeix la coordinació inicial d’aquest grup de treball.


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No