LGTBI

Activistes LGTBI d'arreu de l'Estat es reuneixen a Sitges aquest cap de setmana

El lema d’aquest 27é fòrum és: Totes les diversitat + Drets, un enunciat que vol debatre obertament les problemàtiques que es plantegen en els col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexes

Isidre Roset Sitges 13-11-2015 18:41 Lectures 1656
Activistes LGTBI d'arreu de l'Estat es reuneixen a Sitges aquest cap de setmana. EIX

Activistes LGTBI d'arreu de l'Estat es reuneixen a Sitges aquest cap de setmana. EIX

Les 27enes trobades estatals  LGBTI s’inauguren aquesta tarda a Sitges amb debats i ponències organitzades per l’Àmbit LGTBI de Comissions Obreres i el Front d’Alliberament Gai de Catalunya. L’any passat les jornades es van celebrar a Gandia i anteriorment a Madrid.
El lema d’aquest  27é fòrum és: Totes les diversitat + Drets, un enunciat que vol debatre obertament les problemàtiques que es plantegen en els col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexes (LGTBI).

L'Àmbit LGTB de CCOO i el FAGC consideren que celebrar els Encuentros Estatales a Catalunya és una oportunitat per a tot el moviment LGTBI, i per a la societat catalana en general, pel moment històric en què es troba i sobretot per la recent aprovació d'una llei pionera, la llei 11/2015 contra l'homofòbia. És una ocasió important per donar visibilitat i empenta al necessari desenvolupament de la llei. I serà un esdeveniment perquè el moviment LGTBI i les organitzacions pro-LGTBI catalanes comparteixin horitzó, propostes, coneixements i lluita contra l'homofòbia amb les organitzacions de la resta de l'Estat.

Sitges Voluntaris Socials serà una de les associacions locals que participen a l’igual que Gay Sitges Link, altra entitat sitgetana sense ànim de lucre que col·laborarà. La Fundació Enllaç dedicada a l’acompanyament, assessorament i suport a persones LGTBI en situació de dependència, vulnerabilitat o d’incapacitació temporal o permanent, assistirà als 27 encontres estatals. També les associacions Gais Positius, FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals), Encara en Acció moviment afectiu, sexual i de gènere, ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants), FLG (Associació de Families de Lesbianes i Gais), GAG (grup d’amics gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals), Lescat, Casal Lambda, Idemtv.com i la batucada Els Novells donen suport a aquestes 27enes trobades que tindran la seu en el hotel Ibersol Antemare Spà.

Divendres 13 de novembre 2015 s’inauguren els encontres amb una conferència a càrrec de Natàlia Aventin de l’associació de famílies de menors transsexuals, Chrisalis, clourà l’acte una actuació de la coral Sitges Canta. Dissabte tindran lloc diverses ponències i debats sobre la discriminació de persones LGTBI en l’àmbit de la sanitat i el bulling a les escoles. El desenvolupament de la llei 11/2014 contra l’homofòbia serà una de les temàtiques centrals d’aquestes 27 enes trobades estatals LGTBI  #27EELGTBI.

A més dissabte està previst el primer acte del Festival International Solo Performance 2016, es tracta de l’actuació de la companyia anglesa Theatre Nord que presenta la versió gai de la tempesta de W. Shakespeare a la sala del IAB (Institute of the Arts Barcelona), l’antic centre de disseny Seat-Audi-Volswagen. D’altra banda Thomas de Marsay des de la galeria d’art i le gallery del carrer Nou ha programat la inauguració de la seva exposició de pintura en homenatge al cantant Frank Sinatra, del que el proper 12 de desembre s’acomplirà el seu centenari del seu naixement. Teatre, Jazz, Pintura, Trobades LGTBI per un Sitges divers i actiu.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No