Mediapro

Neix el Premi Dona Tic amb l'objectiu d'impulsar el paper de les dones en les enginyeries

Els guardons reconeixen els millors projectes emprenedors i les trajectòries acadèmiques i professionals, entre d'altres

ACN Barcelona 11-12-2015 19:46 Lectures 1029

L'edifici Imagina de Mediapro va acollir aquest dijous al vespre l'entrega de la primera edició del Premi Dona TIC, que pretén impulsar i reconèixer el paper de la dona en les enginyeries i animar que les dones joves optin per a aquests estudis i assumeixin posicions de lideratge en el sector. Les primeres premiades van ser per a les germanes bessones Eva i Maria Martin en la categoria Emprenedora, per tiendeo.com; per a Núria Torralba en la Categoria Professional, com a reconeixement a la seva trajectòria i capacitat de lideratge; per a la doctorada en Media Arts&Science pel MIT Núria Oliver pel seu currículum acadèmic i professional en la Categoria Acadèmica/Investigadora i per a Vanessa Estorach i Caroline Regot, fundadores de Women in Mobile, en la Categoria Divulgadora.

El premi Dona TIC és una iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i el Pla idigital de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Observatori Dona, Empresa i Economia. L'entrega dels guardons es va celebrar en el marc del 12x12 Congress, la trobada de Cap d'Any de les TIC catalanes.

Les bessones Eva i Maria Martin, premiades en la Categoria Emprenedora, són dues enginyeres que van crear el 2011 tendeo.com, un portal internacional de catàlegs i ofertes online que ha experimentat un creixement espectacular, amb més de 17 milions d'usuaris el 2015. Pel que fa a la Categoria Professional, Núria Torralba és enginyera de Telecomunicacions des del 1985 que ha desenvolupat una llarga trajectòria en el sector en entitats com Telefònica, UPC, La Caixa i que "ha demostrat una gran capacitat de lideratge en un món dominat per equips masculins".

Pel que fa la premiada a la Categoria Acadèmica(Investigadora, Núria Oliver, és enginyera superior de Telecomunicacions i doctorada en Media Arts&Science pel MIT que compta amb un extens currículum acadèmic i professional al sector. Actualment, lidera Telefonica I+D. En aquesta categoria, van rebre accèssits l'enginyera de Telecomunicacions Begoña García-Zapirain, que s'ha centrat principalment en el desenvolupament de noves tecnologies aplicades a la millora de la salut i la qualitat de vida; i Emília Gómez, també enginyera de Telecomunicacions, dedicada a la tecnologia musical.

En quant a les premiades a la Categoria Divulgadora, Vanessa Estorach i Caroline Regot, són graduades en escoles de negoci i fundadores de Women in Mobile, projecte que creu en la diversitat per innovar i aconseguir grans èxits empresarials, trencar estereotipus i donar visibilitat a les dones que ja estan tenint grans èxits a la indústria mòbil.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones i, d'aquestes, poques estan representades en els llocs de presa de decisions. A més, en dèficit de joves que cursen enginyeries en l'àmbit de les TIC s'agreuja en el cas de les dones, que estan poc representades en els estudis científico-tècnics, que es coneix com Science, Technology, Engineering and Math (STEM).


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No