Violència masclista

Els jutjats van concedir el 39% de les sol·licituds d'ordres de protecció per violència de gènere

Durant el tercer trimestre de l'any 12,58 dones de cada 10.000 van presentar una denúncia per violència masclista

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els jutjats de guàrdia i els de violència contra la dona de Catalunya van concedir el 39% de les sol·licituds d'ordres de protecció a víctimes de violència de gènere, davant de la mitjana espanyola del 58,6%, durant el tercer trimestre d'aquest any. Així, de les 1.677 sol·licituds rebudes entre juliol i setembre, els jutges catalans només en van adoptar 650. Només la Rioja té un percentatge més baix, del 37%. La ràtio d'ordres de protecció per número de víctimes és del 36,4%, una mica per sobre de la ràtio espanyola, situada al 30%.

Segons dades fetes públiques aquest divendres pel Consell General del Poder Judicial, durant el tercer trimestre 4.797 víctimes van posar un total de 4.982 denúncies. Això suposa que 12,58 dones de cada 10.000 van posar una denúncia, una ràtio inferior a la mitjana estatal, que és de 13,7, i molt inferior a les illes Canàries i Balears que superen el 19. Aragó encapçala la millor ràtio amb 7,5.

De les més de 33.000 denuncies a nivell estatal, el 69% arriben des de la pròpia víctima, el 16% per la policia i el 4,4% pels familiars. El 31,5% de les víctimes són estrangeres.

De les sentències que es van emetre durant aquests mesos d'estiu, el 64% van acabar amb condemna, proporció que baixa fins al 50% en el cas dels jutjats penals i arriba al 81 i al 86% en el cas dels jutjats especialitzats en violència sobre la dona i les audiències provincials. En el cas dels menors, el percentatge de condemnats és del 87%. Gairebé el 13% de les víctimes, però, es neguen a declarar contra el seu agressor.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local