Plataforma Ciutadana

La Plataforma per l'Escola Inclusiva demana tancar els centres d'educació especial

L'entitat critica el Govern per presentar el decret sense haver-lo consensuat i creu que encara té mancances

Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva. EIX

Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva ha reclamat aquest dijous al Departament d'Ensenyament que vagi tancant els centres d'educació especial (cee), que actualment escolaritzen uns 7.000 alumnes, davant dels 6.000 de fa quatre anys. L'entitat creu que aquests centres s'han de reconvertir en centres proveïdors de recursos i serveis per a la inclusió d'alumnes amb necessitats educatives especials als centres ordinaris. Així, la plataforma critica que el Govern hagi fet públic el projecte de decret que regularà l'escola inclusiva aquest dijous sense haver-lo consensuat amb la comunitat educativa.

En un comunicat, l'entitat admet força punts de coincidència amb el departament, però alhora hi posa diverses objeccions i puntualitzacions. El decret preveu crear un sistema global d'inclusió escolar, que farà que els centres estiguin obligats a planificar els recursos necessaris per abordar qualsevol necessitat dels alumnes, i la Generalitat estarà obligada a garantir aquests recursos si ho estableix un informe vinculant de l'equip d'assessorament psicopedagògic (eap).

La plataforma creu que el projecte no és ambiciós perquè no planteja el tancament dels centres educatius especials i tampoc respecta la decisió de la família. L'informe de l'eap serà vinculant per a l'escola i la família, i si determina que l'infant ha d'anar a un centre educatiu especial s'haurà d'acatar. Però l'entitat reclama que l'última paraula la tinguin els pares del menor. En aquest sentit, recorda que la llei de drets de la infància, del 2010, diu que els infants tenen dret a ser escolaritzats en un centre ordinari, amb tots els suports que faci falta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local