Hortgall

L'alumnat de l'escola Virolai de Puigdàlber vendrà ous i verdures a través d'una cooperativa

L’objectiu és el de vendre productes ecològics i de proximitat extrets del seu galliner amb sis gallines de la raça Penedès i del seu hort

L'alumnat de l'escola Virolai de Puigdàlber han creat una cooperativa. Escola Virolai

L'alumnat de l'escola Virolai de Puigdàlber han creat una cooperativa. Escola Virolai

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alumnat i els professorat de l´escola Virolai de Puigdàlber, escola rural formada per 48 alumnes d’aquest poble de l’Alt Penedès, han creat una cooperativa que es diu Hortgall aquest curs. L’objectiu d’aquesta cooperativa és la de vendre productes ecològics i de proximitat extrets del seu galliner amb sis gallines de la raça Penedès i del seu hort amb hortalisses de temporada.

Els nens i les nenes van fer una assemblea constituent el passat mes de novembre en la que es van aprovar els estatuts de la cooperativa que ells mateixos havien treballat i van escollir el primer Consell Rector entre les diverses candidatures presentades. Des de l’aprovació dels estatuts l’alumnat de P5 a 5è, amb la col·laboració dels alumnes de P3 i P4, s’ha organitzat en diferents grups de treball que han desenvolupat tasques diferents com el control de la tresoreria, la construcció del galliner, l’adequació de l’hort, la publicitat de la cooperativa entre altres.

El passat 4 de febrer ja van posar en marxa la cooperativa amb l’arribada de les sis gallines i un gall de raça penedesenca, que la granja Guirigall va cedir desinteressadament al projecte.

A més també es va fer la primera plantada d’hortalisses amb la intenció de vendre-les el més aviat possible. Els alumnes han anunciat que amb els excedents de la cooperativa els dedicaran a la compra de material per l’escola, per pagar les sortides i per ajudar a una ONG.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local