Espai cardioprotegit

Els desfibril·ladors salven la vida d'un usuari del Casal d'Avis de Cubelles

El conserge del Casal d'Avis, Juan Varela, va reanimar un usuari de 77 anys del centre

Redacció Cubelles 24-02-2016 14:56 Lectures 2220
Els desfibril·ladors salven una vida al Casal d'Avis de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Els desfibril·ladors salven una vida al Casal d'Avis de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El conserge del Casal d'Avis, Juan Varela, va reanimar el passat divendres a la tarda a l'usuari Carlos DTL, de 77 anys, amb el desfibril·lador (DEA) ubicat al Centre Social. L'usuari va caure desplomat al terra mentre mirava una partida d'altres usuaris i el treballador municipal, que havia passat el pertinent curs per l'ús dels desfibril·ladors, va actuar de forma ràpida i va iniciar les accions de reanimació manuals mentre un altre usuari va anar a buscar el DEA ubicat a la porta del Centre Social i un altre avisava al 112.

L'aparell va fer la seva funció i va fer dues descàrregues sobre la víctima de l'aturada cardíaca, que va recuperar el pols i quan va arribar l'ambulància medicalitzada del SEM ja estava mig conscient. Carlos DTL va ser traslladat a l'hospital de Bellvitge, on evoluciona satisfactòriament. De fet, els familiars del Carlos i el treballador municipal ja han pogut parlar.

Aquesta és la primera vegada s'ha hagut d'utilitzar el DEA en un equipament municipal i, afortunadament, ha permès evitar la mort d'un cubellenc. L'Ajuntament de Cubelles vol felicitar la ràpida i diligent actuació del conserge, que ha salvat una vida, així com manifesta la seva ferma voluntat de seguir incrementant el servei de DEA's. El regidor de Sanitat, Josep Ma Hugué, ha expressat la seva voluntat del Govern municipal de "seguir desplegant DEAS al municipi". Així, ha anunciat que és una prioritat posar-ne als centres escolars, instituts, la plaça del Mercat o al Pg. Marítim, entre d'altres.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No