Institut Català de la Salut

Els usuaris valoren amb un notable alt els serveis que reben als centres de l'ICS

El CatSalut publica els resultats de les enquestes de satisfacció realitzades durant el 2015 a usuaris dels CAP i hospitals

Els usuaris dels centres d'atenció primària i dels hospitals de l'Institut Català de la Salut estan molt satisfets amb els serveis que hi reben, segons els resultats del pla d'enquestes de satisfacció realitzades durant el 2015 que ha publicat el Servei Català de la Salut. Els ciutadans expressen el seu grau de satisfacció global amb una nota de 7,92 sobre 10 en el cas de l'atenció primària i de 8,33 sobre 10, en el dels hospitals de l'ICS. Els aspectes més ben valorats entre els usuaris dels CAP són la sol·licitud de visites per Internet, la neteja, l'atenció dels professionals i la informació rebuda, mentre que les persones hospitalitzades en els centres de l'ICS consideren excel·lents el tracte dels professionals i la informació que hi van rebre. Per contra, el temps en llista d'espera i el menjar de l'hospital són els dos aspectes que obtenen menys satisfacció.

A l'estudi corresponent a l'atenció primària, els usuaris dels centres de l'Institut valoren molt positivament el servei de sol·licitud de visites a través d'Internet (98,36%), la claredat de les explicacions dels professionals (96,41%), la neteja dels CAP (95,76%), el tracte dels professionals mèdics (95,20%) i d'infermeria (94,75%), i el temps de la visita (91,27%).

Pràcticament nou de cada deu pacients atesos en centres d'atenció primària (88,63%) afirma que hi tornaria. Els aspectes millorables —que obtenen menys d'un 75% de satisfacció— són la facilitat per obtenir dia de visita (69,88%), el temps que es triga a atendre el telèfon (69,47%) i la puntualitat per entrar a la consulta (56,04%).

Pel que fa a l'atenció als hospitals de l'ICS, els enquestats mostren una elevada satisfacció amb el tracte del personal d'infermeria (96,35%), del mèdic (95,79%) i del d'admissions (94%), amb l'ajuda rebuda per controlar o alleujar el dolor (95,79%), amb les explicacions sobre el funcionament de l'hospital (95,66%), amb la sensació de sentir-se en bones mans (95,65%) i amb la informació rebuda (explicacions a l'alta, 95,36%; informació a familiars, 94,46%, coherència de la informació rebuda, 94,40%, i informació sobre les proves realitzades, 92,76%).

El 92,24% dels pacients enquestats afirma que continuaria anant al mateix hospital. En canvi, els dos aspectes que obtenen menys del 75% de valoracions positives són el temps en llista d'espera (73,24%) i el menjar de l'hospital (58,28%).

En l'enquesta de satisfacció en l'àmbit d'atenció primària es van realitzar 29.525 entrevistes telefòniques aleatòries entre persones de 15 anys o més que havien estat usuàries durant el darrer any dels serveis sanitaris d'atenció primària, amb un marge d'error de ± 0,37% i un nivell de confiança del 95%. Les entrevistes es van dur a terme entre el 29 de setembre i el 7 de desembre de 2015.

Pel que fa a l'estudi referent a l'atenció hospitalària amb internament, es van realitzar 4.691 enquestes telefòniques aleatòries entre persones de 15 anys o més que havien estat ingressades en un hospital del SISCAT com a mínim dues nits. Les entrevistes es van realitzar entre el 26 d'octubre i el 3 de desembre de 2015.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!