Sitges Surf Club

El surf com a teràpia per a infants i adolescents autistes, a Sitges

En aquest projecte pilot es vol utilitzar el surf, l'entorn, els beneficis del mar i el vincle amb el monitor, com a teràpia alternativa en nens amb autisme

Redacció Sitges 16-05-2016 19:26 Lectures 10762
El surf com a teràpia per a nois i nens autistes. Sitges Surf Club

El surf com a teràpia per a nois i nens autistes. Sitges Surf Club

La mar i tot el seu entorn, acompanyat d'una serie de valors, és un dels fonaments del projecte pilot de Surf Terapèutic, que porta a terme el Sitges Surf Club amb EPSI Garraf. Durant 7 setmanes, a la platja de la Marina d'Aiguadolç, en la jornada de diumenge, es realitzen aquestes sessions, on participen 14 nois i noies, nens i nens, dividits en dos grups.

En aquest projecte pilot es vol utilitzar el surf, l'entorn, els beneficis del mar i el vincle amb el monitor, com a teràpia alternativa en nens amb autisme (TEA).

Ramon Sardà, president de Sitges Surf Club comenta que “és una prova pilot, sense cap tipus de cost econòmic pels que hi participen. El que es busca és fusionar la pràctica esportiva, el contacte amb la natura i l'aigua”.

Alba Prats, d'EPSI, explica que “nosaltres treballem molt amb l'autisme. L'Adrián Esteve, psicòleg infantil d'EPSI i monitor del Sitges Surf Club, va viatjar a Puerto Rico per veure com funcionava un programa similar per a nens autistes i per entrevistar-se amb el doctor Giovanni Martínez per després adaptar el programa aquí. En aquest projecte succeixen una sèrie de coses importants en el treball per als nens: el temps d'espera, el fet de demanar ajut, la comunicació, i aspectes de la psicomotricitat com l'equilibri i la coordinació”.

Adrián Esteve, psicòleg infantil d'EPSI i monitor del Sitges Surf Club, considera que “el surf és una excusa per fer teràpia, però on s'han de tenir en compte una serie d'aspectes importants com són l'entorn de la mar, i que provoca que els nens puguin reaccionar de manera diferent respecte a altres espais”. El treball s'inicia primerament “a la sorra on es fa un taller d'habilitats. Després fan esport amb el surf i finalment cadascú comparteix la seva experiència. Fins al moment estic sorprès positivament i estem veient ja uns bons resultats”.

Carme Almirall, regidora d'Esports “jo valoro molt aquest projecte ja que només se'ls ha de veure amb el surf a la mar i lo bé que ho fan. Del que es tracta és que persones amb dificultats puguin practicar un esport, unint esport i teràpia. Si la prova pilot funciona es podrà continuar treballant en aquest aspecte de la inclusió. Des de l'ajuntament els donarem sempre tot el suport que necessitin”.

En aquests moments ja s'han portat a terme tres sessions i quan s'hagin realitzat les altres quatre es farà un estudi i avaluació per continuar-hi treballant.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament