Casal de Dones

Vilanova acollirà aquest dissabte La Partisana, "la primera festa guerrillera"

El Casal de Dones de Vilanova organitza una jornada d’activitats lúdiques des d’òptiques feministes diverses

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-05-2016 10:40 Lectures 2212
La Partisana 2016, la primera festa guerrillera a Vilanova. EIX

La Partisana 2016, la primera festa guerrillera a Vilanova. EIX

Les partisanes van ser les guerrilleres que van lluitar a la resistència armada contra el feixisme i l’ocupació alemanya durant la Segona Guerra Mundial. El seu paper ha estat històricament silenciat, malgrat l’inqüestionable aportació social i política que van fer arreu del món. Des de fa un any, el Casal de Dones de VNG ha construït un espai de reivindicació feminista a la ciutat, de la mà de col·lectius locals i de dones independents, amb la voluntat de donar veu a la causa feminista per a la construcció d’una societat d’igualtat entre les persones.

Amb aquest rerefons, l’entitat programa de forma autogestionada i assembleària activitats entorn a l’apoderament de les dones: tallers, xerrades, cinefòrums, concentracions, manifestacions, etc.

La consolidació del Casal com a espai de trobada de la militància antipatriarcal a la capital del Garraf, ha propiciat la celebració festiva de la nostra lluita diària. Per aquest motiu, l’entitat ha organitzat “La Partisana” el proper 28 de maig de 2016. La primera edició de la festa guerrillera es desenvoluparà en una jornada de tallers, gastronomia i música a diferents espais de la ciutat.

Les activitats estan obertes a tota la ciutadania amb la voluntat de compartir coneixements i gaudir d’una jornada lúdica sense oblidar l’esperit de transformació social que empeny el projecte. Les places als tallers i al dinar són limitades, pel que la inscripció prèvia és necessària a l’enllaç: http://goo.gl/forms/FRopLw5PMCHXPtWG3.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No