Ajuts socials

El Garraf donarà suport a més de 1.300 infants amb vulnerabilitat alimentària aquest estiu

El Consell Comarcal, els sis ajuntaments del Garraf, Càritas i Creu Roja gestionen conjuntament aquesta campanya

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-06-2016 9:05 Lectures 2545
El Garraf donarà suport a més de 1.300 infants amb vulnerabilitat alimentària aquest estiu. CC Garraf

El Garraf donarà suport a més de 1.300 infants amb vulnerabilitat alimentària aquest estiu. CC Garraf

El Consell Comarcal, els sis ajuntaments del Garraf, Càritas i Creu Roja donaran suport a més de 1.300 infants amb vulnerabilitat alimentària durant aquest estiu, per tal de garantir-los una alimentació saludable.

L’objectiu de la campanya és atendre infants i joves que durant els mesos de vacances poden estar en situació de vulnerabilitat pel que fa a l’alimentació, especialment per baix consum de productes frescos com verdura, fruita, carn, peix i làctics.

Segons va explicar ahir en roda de premsa la presidenta del Consell Comarcal, Glòria Garcia, “aquesta campanya és una continuïtat de les beques menjador, perquè durant l’estiu els infants deixen d’anar a l’escola, però continuen tenint les mateixes necessitats que durant el curs escolar i el nostre objectiu és arribar a tots els nens i nenes que estiguin en aquesta situació”.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, el suport en alimentació es farà des de l’Economat, que distribuirà els vals a les famílies per la compra d’aliments frescos. En aquest sentit, Gisela Vargas, regidora de serveis socials i salut de Vilanova i la Geltrú, va destacar que “hem trobat aquesta nova manera de gestió que és més eficient, perquè l’Economat compra els productes a preus mes baixos i per tant, podem comprar més productes pel mateix import”.

A la resta de la comarca, els equips d’atenció primària dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella distribuiran els vals a les famílies. La campanya, que es farà en conveni amb la cadena Caprabo, dóna cobertura a les 12 setmanes de vacances escolars, del 27 de juny fins al 16 de setembre.

Dels 1.332 infants que s’atendran a tota la comarca, a Vilanova se’n beneficiaran 800 nens i nenes, que són els menors de les famílies que actualment estan utilitzant el servei de l’Economat. Pel que fa a Cubelles, la campanya arribarà a 233 infants, 133 a Sant Pere de Ribes, 100 a Sitges,  33 a Canyelles i 33 a Olivella. La distribució del pressupost s’ha fet seguint el nombre de beques de menjador escolar atorgades pel Consell Comarcal del Garraf durant el curs 2015-2016.

El cost total de la campanyes és de 80.000€. A nivell comarcal l’aportació econòmica prové del Consell Comarcal del Garraf (40.000€) i pel que fa als municipis, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aportarà 30.000€ i l’Ajuntament de Cubelles 10.000€.

Durant la roda de premsa, Noemí Cuadra, consellera de serveis a les persones, va ressaltar que “estem contents perquè podem tornar a fer la campanya, però, al mateix temps ens preocupa que encara queda molta gent que pateix, per tant hem de continuar liderant campanyes per assegurar-los el consum de productes frescos”.

Per la seva part, Ramon Carbonell representant de Càritas a Vilanova, va dir que “aquesta campanya posa damunt de la taula una realitat que no només és una problemàtica que afecta l’alimentació, sinó que també s’estén a altres qüestions com les activitats extraescolars, les colònies d’estiu, el fet de no poder estudiar música, etc, i, per tant, també hem de treballar per prevenir aquest bossa de pobresa”.

A la roda de premsa també hi van assistir Joaquim Macià, regidor de benestar social, integració i cooperació de Cubelles i Josep Maria Bayarri, regidor de benestar social d’Olivella, que van valorar molt positivament la campanya i van agrair la implicació de tots els ajuntaments i del consell comarcal.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No