Toxina botulínica

Aldi demana als seus clients que no consumeixin les mongetes blanques cuites 'El Cultivador'

La cadena de supermercats va retirar tots els lots el passat 30 de juny

Salut posa el focus damunt cinc lots sospitosos de contenir toxina botulínica i n'elimina set de la llista

ACN Barcelona 05-07-2016 21:50 Lectures 15696

La cadena de supermercats Aldi ha recomanat als seus clients que hagin comprat mongetes blanques cuites 'El Cultivador' que no les consumeixin com a mesura preventiva després que l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) confirmés la presència de la toxina botulínica en un pot. El 30 de juny passat es va procedir a retirar preventivament tots els lots de mongetes blanques cuites de la marca 'El Cultivador' (pot de vidre de 400 grams) produïts per Hermanos Cuevas S.A. a Autol (La Rioja) i que es trobaven a les botigues Aldi de l'Estat. En cas de disposar d'un pot d''El Cultivador', la cadena de supermercats també demana que es retorni a la botiga i se'ls abonarà l'import.

Salut posa el focus damunt cinc lots sospitosos

Salut ha modificat els lots de mongetes sospitosos de contenir toxina botulínica. Ara, el Departament posa el focus damunt cinc lots. D'aquests, un d'ells (L-146-16) és el lot al qual pertanyia el pot de mongetes de 400 grams que va intoxicar els dos Bombers del parc de Palafrugell (Baix Empordà). Els altres quatre s'han incorporat a la llista de sospitosos després de rebre l'última notificació per part de les autoritats sanitàries de la Rioja, que duen a terme la investigació del brot. Són els lots L-151-16, L-158-16, L-168-16 i L-176-16. A Catalunya, aquests pots de mongetes podrien haver estat distribuïts per Bon Preu (marques Bonpreu i IFA Eliges), Condis (marca Condis) i Aldi (marca El Cultivador). En un comunicat, el Departament recomana a qui n'hagi comprat que s'abstingui de consumir-los o que els retornin als punts de venda.

Per contra, de tot el llistat de lots immobilitzats inicialment de forma preventiva (en concret, vuit) Salut n'ha eliminat set de la llista. Només manté sota sospita el lot L-146-16. Pel què fa a la resta, el Departament informa que "han quedat fora de sospita i són aptes pel seu consum". Aquests lots són els L-155-16, L-166-16, L-160-16, L-127-16, L-120-16, L-082-16 i L-116-16.

Els dos Bombers de Palafrugell que van consumir les mongetes durant un dinar casolà que van fer al parc el passat 27 de juny continuen ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Trueta. El seu estat és greu i amb pronòstic reservat. 


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No