Vacances en Pau

Famílies de l’Alt Penedès acullen una vintena d’infants sahrauís aquest estiu

Aquest any és el vintè aniversari del projecte a la comarca i una vintena d’infants sahrauís hi són acollits

Famílies de l’Alt Penedès acullen una vintena d’infants sahrauís aquest estiu. ACAPS Wilaia

Famílies de l’Alt Penedès acullen una vintena d’infants sahrauís aquest estiu. ACAPS Wilaia

Ja estan aquí els nens i nenes refugiades sahrauís que passaran aquest estiu en famílies de la comarca, amb el projecte Vacances en Pau, coordinat per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès. Aquest any és el vintè aniversari del projecte a la comarca i una vintena d’infants sahrauís hi són acollits. Es pot observar un augment de famílies acollidores respecte els darrers anys, per aquest motiu des de la coordinació del projecte es valora molt positivament aquest augment de famílies i més implicació amb la causa sahrauí a la comarca.

El projecte Vacances en Pau consisteix en l’estada d’infants dels campaments de refugiats sahrauís durant dos mesos de l’estiu acollits en famílies de Catalunya.  El projecte està organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments.

Els infants són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975 i que l’ONU i la comunitat internacional és incapaç de solucionar, on el Marroc n’és culpable i l’Estat espanyol n’és responsable. Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats al desert algerí. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Durant l’estiu, els infants sahrauís passen diverses revisions mèdiques i participen en casals d’estiu, a un curs de familiarització amb l’aigua i a diferents activitats a la comarca. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos de nens i nenes d’uns 10 anys. L'estada en famílies és una manera més mostrar la solidaritat amb el poble sahrauí. Les famílies participen en l’acolliment compromeses i solidàries amb la lluita del poble sahrauí i per donar una oportunitat a uns infants que pateixen i sobreviuen en unes condicions extremes. Els municipis implicats amb l’acollida són Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Castellví de la Marca, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Cugat de Sesgarrigues, Vilafranca del Penedès, Santa Fe del Penedès i a Torrelles, Moja, Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i el Pla del Penedès. 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local