Igualtat

El col·lectiu Violeta LGTB+ denuncia que l'Ajuntament de Vilafranca els impedeix treballar al territori

L'entitat de defensa dels drets LGTB ha convocat una concentració de protesta el proper 31 d'agost a les 12 del migdia

Redacció Vilafranca del Penedès 25-08-2016 11:59 Lectures 3249
El col·lectiu Violeta LGTB+ denuncia la falta de col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca. Violeta

El col·lectiu Violeta LGTB+ denuncia la falta de col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca. Violeta

El col·lectiu en defensa dels drets LGTB Violeta han denunciat a través d'un comunicat "la gravíssima situació que tenim al municipi de Vilafranca del Penedès", on acusen l'Ajuntaemnt de negar-los reiteradament qualsevol sol·licitud de l'entitat: "vam demanar posar un stand informatiu i no vam obtenir resposta, vam realitzar el registre de la delegació de l'entitat a Vilafranca i se'ns va comunicar que no es podria registrar per no tenir una seu social a la ciutat. Vam buscar una seu i vam tornar a fer la petició i llavors ens vam dir que no ho podien fer perquè no teníem arrelaments a la comunitat".

Davant aquesta situació, el col·lectiu va fer una petició de convocatòria de concentració coincidint amb la festa major de Vilafranca, el proper 31 d'agost a les 12 hores, per "buscar aquest arrelament a la comunitat" i asseguren que l'Ajuntament els ha negat la convocatòria per coincidir amb la festa.

Marta Àvila, representant de Violeta a Vilafranca, i Luís Serrano, president de l'entitat, diuen que han demanat explicacions al consistori vilafranquí i que la resposta ha estat que "és una decisió política" i els han convidat a fer la concentració "als afores". També els han advertit que si reparteixen octavetes i la gent les llença a terra "us podem multar".

Finalment, els dos digirents de Violeta han demanat la mediació dels Mossos d'Esquadra: "hem notificat la concentració d'urgència i ens van oferir tot el seu suport i un tracte exemplar". En aquest sentit, el col·lectiu recorda que el seu objectiu és "visibilitzar el col·lectiu als pobles i considerem que és clau obrir una delegació a Vilafranca del Penedès", sobretot després del tracte rebut pel consistori: "sembla que l'Ajuntament no vol que el col·lectiu LGTB+ es visibilitzi a la seva ciutat". Violeta creu que aquest "atac" contra el col·lectiu els nega un dret fonamental: "la llibertat de concentració, de manifestació i de lluitar pels nostres drets civils".


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No