54è Congrés de Dones Policia

Centenars de dones policia d'arreu del món es reuneixen a Barcelona per debatre sobre igualtat i seguretat

El conclau té l’objectiu de promoure la millora professional de les dones policies, el reconeixement de la seva contribució als cossos policials i l’increment de la seva presència en aquests cossos

ACN Brussel·les 09-10-2016 19:29 Lectures 2042
Imatge general de les participants en el 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia . ACN

Imatge general de les participants en el 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia . ACN

Centenars de dones policia d'arreu del món es reuneixen fins dijous a Barcelona per debatre sobre igualtat i seguretat en el marc del 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia. Durant la inauguració al Palau de la Música, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha agraït a les dones el seu esforç i determinació per tal "d'obrir-se camí en un món especialment difícil", però ha avisat que encara queda "molta feina per fer", ja que les dades demostren que la presència en els cossos de seguretat encara no és equitativa. En el cas de la Guàrdia Urbana, per exemple, és de l'11%. Després de l'acte inaugural, amb diferents actuacions musicals, les dones policia han participat en una desfilada per la Via Laietana, agrupades per cossos i països.

El congrés de dones policia congrega a Barcelona unes 400 agents de diferents països del món que analitzaran la igualtat i la seguretat des de quatre punts de vista diferents: prevenció de la violència contra les dones, tràfic d'éssers humans, la protecció de les víctimes a les zones de conflicte, i la igualtat en el reclutament i el desenvolupament de la carrera professional.

El conclau té l’objectiu de promoure la millora professional de les dones policies, el reconeixement de la seva contribució als cossos policials i l’increment de la seva presència en aquests cossos. En declaracions als periodistes, Cristina Ramos, policia nacional de l'Equador, ha subratllat que tot i que físicament les dones no són com els homes, tenen "moltes capacitats" en altres sentits, especialment intel·lectuals. Ramos ha opinat que la dona és molt important en feines d'investigació i de prevenció. Ha reconegut que hi ha hagut moments difícils, perquè tradicionalment aquesta ha estat una professió d'homes, però ha considerat que la situació ara mateix és "totalment diferent" i els homes treballen colze a colze amb les dones.

Durant cinc dies hi haurà conferències, sessions informatives i taules rodones amb la participació de més de 100 ponents de diferents països. Aquest diumenge, les participants han participat en una desfilada per la Via Laietana, cada cos vestit amb el seu uniforme i darrere de la bandera del seu país.

Abans, però, s'ha celebrat un acte inaugural al Palau de la Música, on les participants han pogut veure diverses actuacions musicals. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que no va ser fins l'any 1979 quan es van graduar les primeres dones del cos de la Guàrdia Urbana. Ha donat les gràcies a totes les dones que van lluitar per obrir-se camí i també ha destacat la tasca dels moviments feministes per "canviar les mentalitats i assegurar que les dones poguessin accedir a determinats llocs de treball". Tot i així, també ha volgut remarcar que encara hi ha molta feina per fer.

El Congrés està organitzat per l’Associació Internacional de Dones Policies (IWAP) i la Xarxa Europea de Dones Policia (ENP), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Associació Internacional de Dones Policia es va fundar a Los Angeles l’any 1915 com una organització internacional per tal vetllar pel desenvolupament professional de les dones policia, amb programes de mentorització, formació, treball en xarxa i reconeixement dels agents de l'ordre femenins i personal civil de suport, així com augmentar el nombre de les dones en la policia. En l’actualitat, l’IAWP té membres en més de 60 països.

L’European Network of Policewomen (ENP) és una xarxa europea de dones policia, creada l’any 1989, que té com a objectiu la promoció i la potenciació de les dones en el si de les diferents organitzacions policials europees. La xarxa està integrada per 18 països i 24 organitzacions policials.

Imatge general de les participants en el 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia Imatge general de les participants en el 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia Imatge general de les participants en el 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No