Col·lectiu LGTBIQ

L’Ajuntament de Sitges crea el primer punt d’informació LGTBI de Catalunya

Es tracta d’un servei d’assessorament que es proporcionarà des de les dependències de la regidoria de Benestar i Família, a l’edifici de l’Escorxador

Redacció Sitges 24-10-2016 16:44 Lectures 2747
L'Escorxador de Sitges. EIX

L'Escorxador de Sitges. EIX

La regidoria de Benestar i Família de l’Ajuntament de Sitges obre el primer servei d’assessorament de Catalunya sobre la diversitat sexual i la identitat de gènere. L’objectiu del punt d’assessorament és garantir els drets de totes les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i eradicar l’homofòbia, la bisfòbia i la transfòbia. Els principis que es persegueixen són convivència, cooperació, cohesió social, comunitat i treball en xarxa.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, detalla que “el que volem és atendre les necessitats i els dubtes que puguin tenir persones del col·lectiu LGTBIQ i tot el seu entorn”. La regidora subratlla que “és una mostra de la nostra aposta per la política d'igualtat en la diversitat”. Rossell explica que “Sitges és el primer municipi de Catalunya en donar compliment a la Llei 11/2014 de garantia dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per erradicar l’homofòbia, la bisfòbia i la transfòbia”. La llei dictamina que l’òrgan coordinador de les polítiques LGBTI ha d’oferir un servei d’atenció integral per atendre les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats d’aquestes persones. S’ha de procurar oferir una atenció amb personal que tingui formació en matèria de conductes discriminatòries i en l’ús eficaç i eficient dels mitjans electrònics.

El servei està ubicat a les dependències de la regidoria de Benestar i Família, a l’Edifici Escorxador, carrer Joan Maragall, 36. El punt d’informació s’ofereix dos cops al mes i està destinat a persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals. També s’adreça a familiars i amics, i a agents socials que treballen amb aquests col·lectius. El servei es fa mitjançant una atenció personalitzada. Un cop la persona requereix de l’assessorament, es treballa amb coordinació d’altres departaments específics. Per demanar el servei d’assessorament, només cal concertar la visita a través del telèfon 938949494 o bé mitjançant el correu lgtbi@sitges.cat.

Mireia Rossell explica que “una de les nostres finalitats és donar resposta a la població més jove, nois i noies a partir de 14 anys, i fer-ho a partir de tècniques que permeten comunicar amb les persones a partir de l’escolta activa”. Durant les sessions es genera un aprenentatge de la persona que li facilita formes més constructives de viure i prendre decisions.

El projecte s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’entitat ACORD que és qui ofereix una persona responsable per coordinar el servei amb l’Ajuntament.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No