JUNTA DE SEGURETAT

Els robatoris amb força a domicili han originat 72 detencions al Garraf enguany

Aquest tipus de delicte no ha crescut a la comarca tot i haver augmentat a la resta de Catalunya, segons el conseller d'Interior

El conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest divendres al migdia a la reunió de seguretat del Garraf. Míriam de Lamo

El conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest divendres al migdia a la reunió de seguretat del Garraf. Míriam de Lamo

Els robatoris amb força a domicili han estat el motiu de fins a 72 detencions a la comarca del Garraf enguany, segons les dades que ha fet públic el conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest divendres al migdia. Jané ha destacat que aquest tipus de delicte no ha anat en augment a la comarca malgrat sí que està creixent a la resta de Catalunya. El responsable d'Interior ha presidit una reunió de seguretat amb l'assistència d'alcaldes, regidors responsables de seguretat, caps de la policia local i la inspectora en cap dels Mossos d'esquadra al Garraf, Rosa Gubianes, a la Masia d'en Cabanyes.

Augmenten els robatoris a l'interior dels vehicles

L'estancament dels robatoris amb força a domicili és fruit de l'èxit del Programa operatiu específic d'habitatge, especialitzat en cercar “bandes organitzades que formen part d'una xarxa delicitiva”, segons Jordi Jané. Aquesta acció ha comptat amb dispositius estàtics de control i alerta, i ha suposat una estreta col·laboració entre els Mossos d 'esquadra i les policies locals. Un altre cas és el dels robatoris amb força a l'interior dels vehicles, que s'han incrementat els darrers mesos. En aquest sentit, Jané alerta la ciutadania del perill que suposa deixar objectes de valor a la vista dins el cotxe, o guardar-los al maleter davant d'altres persones. Tot i reconéixer el creixement d'aquest delicte, el conseller també ha apuntat que els darrers mesos “ha augmentat molt el nombre de vehicles que arriben a la comarca”.

El Garraf, una comarca “segura”

El conseller ha afirmat que el Garraf “és una comarca segura”, tenint en compte que malgrat el creixement del nombre de visitants, “l'evolució delictiva no és negativa”. “El potencial d'atracció de visitants es produeix tot l'any”, ha dit el conseller, posant com a exemple la Fira de Novembre i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles, previstes per al proper cap de setmana i el 3 i 4 de desembre, respectivament. Jordi Jané també ha explicat que continua en marxa el Programa operatiu específic antiterrorista, que “obliga tothom a estar el màxim d'atent” a la comarca. Així mateix, el conseller ha destacat la “bona tasca que s'ha fet a Sitges pel top manta”, una feina que, segons Jané, ha estat agraïda per l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, durant la trobada. A banda de la reunió dobre seguretat, el conseller d'Interior també ha presidit el Consell d'alcaldes del Garraf.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!