Força des del territori

Entitats i institucions creen la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf

Volen articular una veu unitària en les reivindicacions sobre les necessitats de la comarca i el municipi de Cunit en matèria sanitària

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-11-2016 16:19 Lectures 2010

Ahir a la tarda es va constituir formalment la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, que reuneix administracions, agents socials i entitats, amb la voluntat d'articular una veu unitària en les reivindicacions sobre les necessitats de la comarca en matèria sanitària.

Els objectius que s'ha marcat la nova organització són, en primer lloc, recollir les demandes, propostes i inquietuds del territori, i tot seguit establir un ordre de prioritats. En aquest sentit, en la reunió mantinguda ahir ja es va preveure la necessitat de reclamar, a curt termini, un millor finançament per als serveis sanitaris públics, així com també, més a llarg termini, la creació del nou hospital comarcal a Vilanova i la Geltrú.

Tal com ha explicat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la intenció de la nova Plataforma és "fer força conjunta des del territori". És per això que s'ha cercat una extensa representació dels diferents actors del territori que poden intervenir en la detecció de necessitats, una representació que "encara es pot ampliar", ha remarcat l'alcaldessa.

En formen part els sis ajuntaments del Garraf i el de Cunit, que està integrat en el mateix àmbit sanitari; el Consell Comarcal del Garraf; els comitès d'empresa i seccions sindicals del Consorci Sanitari del Garraf; les federacions territorials dels sindicats UGT i CCOO; la Federació d'Associacions de Veïns de Vilanova i la Geltrú; el col·lectiu Iaioflautes del Garraf i Marea Pensionista del Garraf, i una sèrie d'entitats que actuen en àmbits específics de la salut.

Aquestes entitats són l'Associació d'Esclerosi Múltiple del Garraf; l'Associació catalana per al Parkinson; l'Associació de Laringectomitzats del Garraf; l'Associació Marinada; l'Associació Espanyola contra el Càncer; l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Garraf; l'Associació d'Ajuda a Sara Cortés; l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf; l'Associació Autisme amb Futur; l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf i la Plataforma CAP Sitges.

L'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Salut, Gisela Vargas, van participar ahir a la constitució de la Plataforma, que va tenir lloc al Consell Comarcal del Garraf.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No