Actualització

Salut Pública dóna per tancat el brot de legionel·losi declarat a Vilafranca

Van resultar afectades 4 persones a Vilafranca del Penedès i totes ja han estat donades d’alta

Redacció Vilafranca del Penedès 09-11-2016 18:42 Lectures 1728

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) dóna per tancats el brots de legionel·losi declarats les darreres setmanes als municipis de Salou, Vilafranca del Penedès i Mollet del Vallès ja que no s’ha produït cap nou afectat que hagi iniciat la simptomatologia durant els darrers catorze dies i que es pugui incloure en aquests brots comunitaris.

Aquests brots han afectat un total de 20 persones, de les quals 2 han mort. Concretament han afectat a 4 persones a Vilafranca del Penedès, tots ja han estat donats d’alta; 4 persones a Mollet del Vallès, amb una defunció i les altres 3 ja han rebut l’alta mèdica i a 12 persones a Salou, amb una defunció i les altres 11 persones ja han rebut l’alta mèdica.

Tot i així l’Agència de Salut Pública resta pendent dels resultats dels estudis moleculars que han de permetre comparar les mostres humanes i les ambientals i esbrinar l’origen causal del brot, tot i que els estudis epidemiològics ens indiquen que, en més del 50% dels casos arreu del món, l’origen no s’arriba a identificar amb certesa absoluta.

Pel que fa al brot de Cerdanyola del Vallès, l’Agència de Salut Pública ha rebut una nova notificació. En total s’han declarat 4 casos de persones afectades. el darrer cas, confirmat el passat 8 de novembre, es tracta d’un home de 55 anys que està ingressat a la UCI. De les altres tres persones afectades, dues ja han rebut l’alta i l’altra continua hospitalitzada presentant un bona evolució.

En el moment de la declaració es van posar en marxa tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies, atès que el període d’incubació màxim de la malaltia és de catorze dies.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres