Operació sortida

Trànsit demana prudència als conductors davant el doble Pont de la Constitució i la Immaculada

El conseller Jordi Jané ha insistit en què les distraccions continuen sent un factor massa present i segueixen sent la primera causa d’accidents

Trànsit demana prudència als conductors davant el doble Pont de la Constitució i la Immaculada. EIX

Trànsit demana prudència als conductors davant el doble Pont de la Constitució i la Immaculada. EIX

El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, i el comissari cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha presentat aquest matí a la seu del Departament d’Interior el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada, que comença demà divendres 2, a les 15.00 h, i finalitza diumenge, 11 de desembre, a les 24.00 h.

El conseller ha destacat que “demà ens trobem amb l’inici d’un cap de setmana especial en tant que és l’entrada atípica a molts dies festius amb doble pont o un aqüeducte que a efectes de mobilitat farà que sigui un cap de setmana amb molts desplaçaments motivats per tres factors”. “La configuració dels festius que comportarà més desplaçaments que altres anys, la presència de neu a la muntanya i l’obertura dels comerços en dies festius per Festes de Nadal que comportarà una major mobilitat en entorns urbans” ha precisat.

Jané ha afirmat que  davant d’una major complexitat pel què fa a la mobilitat hi haurà uns dispositius especials amb la mobilització de pràcticament 4.000 mossos d’esquadra, 2 mitjans aeris i 15 equips de senyalització. A més a més, també es faran 3.169 controls importants perquè hi ha una sèrie de factors que incideixen en els accidents. “Farem més controls perquè tot i que les dades marquen una disminució de les víctimes mortals no podem abaixar la guàrdia i volem incidir per generar conscienciació” ha insistit el conseller. A més ha afegit que “hi haurà més mobilitat i per tant més possibilitats de tenir accidents de trànsit. L’objectiu del Departament és que la gent sigui a casa per Nadal i no haguem de lamentar més morts i/o ferits greus”.

El titular d’Interior també ha aprofitat la roda de premsa per fer un balanç de les xifres de trànsit i ha explicat que a data 29 de novembre d’enguany, hi ha hagut 135 morts en accidents de trànsit i en el mateix període de l’any passat n’hi va haver 163 per tant ens trobem amb una reducció del 17’18%.

L’objectiu és que l’any 2020 hi hagi una reducció del 50% respecte l’any 2010. Ara mateix, respecte el 2010 en què hi van haver 217 morts, la reducció es situa en un 40%. “Per tant podem dir que anem en la línia prevista i fins i tot millor que la previsió que havíem fet però això és dinàmic i ara pot anar bé i després podem tenir un accident important que faci canviar les xifres” ha matisat Jané.

Finalment el conseller ha insistit en què les distraccions continuen sent un factor massa present i segueixen sent la primera causa d’accidents. L’any passat un 31’5% dels accidents mortals o amb ferits greus eren degut a distraccions i aquest any són un 28% i tot i que hi ha hagut una lleugera disminució continuen sent la primera causa i segueix sent una xifra massa alta.

La directora de l’SCT, Eugenia Doménech ha demanat la màxima prudència a la xarxa viària catalana durant aquest període festiu i ha insistit en la importància de conduir aquests dies d’elevada mobilitat amb els vehicles en condicions òptimes i preparats per al mal temps, amb cadenes o pneumàtics adequats sobretot en els desplaçaments cap a zones de neu. Doménech també ha subratllat que és important que els conductors hagin descansat abans de posar-se al volant i ha insistit en la incompatibilitat de la conducció segura amb les distraccions i el consum d’alcohol o drogues. En aquest sentit, Doménech ha destacat que “l’única taxa d’alcoholèmia segura és la zero”.

A la roda de premsa també hi ha assistit el guanyador del premi de millor fotografia de la 9a edició del concurs Joves i Conducció, Marc Vadillo, estudiant de 1r de Batxillerat del col·legi Salesians Mataró de Mataró. Vadillo va ser guardonat per la imatge que porta per títol “Cementiri de Distraccions” i que mostra precisament les conseqüències tràgiques que pot comportar l’ús dels telèfons mòbils mentre es condueix. El jove ha destacat que “s’ha de fer un ús racional de les tecnologies i no hem de deixar que un missatge  o una trucada sigui l’última” i ha afegit: “No deixem que el mòbil sigui el nostre assassí”. “Hem de deixar el constant per un mai mentre conduïm” ha ressaltat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!