Consell Comarcal

Les drogues i la sexualitat centren les III Jornades Traca "Amb ulls de dona" al Garraf

Les conclusions se centren en la necessitat de fer un acompanyament a noies i persones amb opcions de gènere i sexualitat que disten de la normativa heterosexual (home-dona) com a model únic

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-12-2016 15:49 Lectures 4900
Les drogues i la sexualitat centren les III Jornades Traca

Les drogues i la sexualitat centren les III Jornades Traca "Amb ulls de dona" al Garraf. CC Garraf

Aquest dimecres, 30 de novembre, van finalitzar les III Jornades Traca, organitzades pel Consell Comarcal del Garraf amb el lema “Amb ulls de dona”. Glòria Garcia, presidenta de l’ens comarcal, va inaugurar les jornades recordant que el Projecte Traca dóna serveis d’informació sobre consum de drogues als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella. García també va explicar des de fa dos anys s’està incidint en aspectes relacionats amb l’afectivitat i la sexualitat dels joves.

Durant les jornades, professionals de diversos ajuntaments i entitats van treballar sobre les drogues i la sexualitat des de les diferències de gènere, expressió i orientació de les persones. Al llarg de les quatre sessions es va crear un espai per a compartir experiències i coneixements al voltant dels joves i les seves famílies, en temes com el gènere, les i els “mares-pares”, les drogues (legals i il·legals), l’espai d’oci i de nit i l’afectivitat – sexualitat. El programa va incloure les ponències: “Gènere, joves i el miratge de la igualtat”; “Intervenció sobre drogues amb famílies”; “Joves, drogues i emocions: algunes relacions”; “Joves i primeres experiències amb drogues”; “Dones que parlen de dones”; “Dones i Drogues en la Festa”; “Sexualitat i noies adolescents” i “Com afavorir la pròpia acceptació de la orientació i identitat sexual de les persones LGBT?”, totes a càrrec de dones que treballen en aquests àmbits.

Algunes de les conclusions finals de les jornades se centren en la necessitat de fer un acompanyament a noies i persones amb opcions de gènere i sexualitat que disten de la normativa heterosexual (home-dona) com a model únic, així com analitzar el rerefons hi ha darrere els consums dels joves, tenint en compte les diferències entre homes i dones a l’hora de connectar amb les emocions i introduir conceptes com l’espera, el treball en equip, l’empatia, la cura de les persones i la confiança en les emocions en les intervencions amb adolescents, entre d’altres.

A banda de l’intercanvi professional, amb el treball conjunt dels assistents es va elaborar un fullet per treballar amb joves i les seves famílies qüestions que giren al voltant del gènere, el llenguatge, les drogues, l’afectivitat i la sexualitat. Paral·lelament, Irene Garcia va realitzar una il·lustració en viu que s’utilitzarà en els diferents materials a editar per treballar amb joves. També es va presentar la nova campanya del projecte Traca sobre festa, nit i joves, que vol insistir en el respecte alhora de sortir de festa.

Teresa Llorens, consellera delegada de joventut, va cloure les jornades agraint als professionals per les reflexions i el treball conjunt i afirmant que “també hi ha un treball bàsic que es pot fer des de casa, des de les escoles, des dels mitjans de comunicació, des del peu de carrer per a ajudar a transformar els valors que realment propiciaran una igualtat plena de drets entre les persones i sobre tot en l’àmbit dels més joves”. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No