Drets del col·lectiu LGTB

Gaylespol celebra a Sitges els 10 anys per la defensa dels drets LGTB i en contra dels delictes d’odi

Isabel Tapia: 'queda molt camí per recórrer ja que segueixen havent discriminacions i agressions físiques en diferents països del món'

Redacció Sitges 06-12-2016 11:05 Lectures 3024
Gaylespol celebra a Sitges els 10 anys per la defensa dels drets LGTB i en contra dels delictes d’odi. Ajuntament de Sitges

Gaylespol celebra a Sitges els 10 anys per la defensa dels drets LGTB i en contra dels delictes d’odi. Ajuntament de Sitges

L'Associació de Gais i Lesbianes Policies 'Gaylespol' va celebrar dissabte el seu desè aniversari al Palau Maricel amb una trobada de l'associació que va néixer al 2006 amb el compromís de donar visibilitat a la diversitat dintre dels cossos policials, garantir els drets del col·lectiu LGTB i lluitar contra l'odi i la discriminació.

La presidenta de Gaylespol, Isabel Tapia, va recordar que "durant aquests deu anys hi hagut una evolució important en quant a la visualització dels policies gais i lesbianes, però que queda molt camí per recórrer ja que segueixen havent discriminacions i agressions físiques en diferents països del món. Cal seguir treballant per donar a conèixer els delictes d'odi i les discriminacions injustes”.

Tapia va fer un agraïment als assistents i a les persones que han tingut un pes específic i significatiu en el treball de l'entitat durant els deu anys en la defensa del drets del col·lectiu LGTBI tant dintre com fora dels cossos policials, i la lluita contra la discriminació i els delictes d’odi". Tapia va afegir que "ens resta molt camí per caminar, i volem fer-ho amb tots vosaltres. Gràcies pel vostre suport”.

Rocío Rubio, Intendenta de Mossos d'Esquadra i cap de la Policia Científica de Catalunya, va parlar sobre la necessitat de fer un pas més en el camp de la sensibilitat i la lluita contra els delictes d'odi, a través d'un llenguatge inclusiu en la manera d'estimar de totes les persones.

José Cano, cap de la Policia Local de Fuenlabrada, va explicar que s'ha de continuar lluitant per evitar les agressions a persones del mateix sexe que s'estimen, els acudits homòfobs i la visualització de les seves preferències sexuals de molts caps de policia.

Miquel Ángel Aguilar, Fiscal Provincial Barcelona, va explicar que el 78% dels fets delictius no es denuncien i va agrair a Gaylespol per la seva tasca amb els protocols contra les agressions homòfobes, i va afegir que actualment es treballa per portar a terme aquests protocols als hospitals.

Tancant el torn de les intervencions, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va recordar que “Sitges sempre ha estat un municipi obert i sensible a diferents manifestacions, convertint-nos en tot un referent”. Forns va posar en valor el fet que Sitges hagi posat en marxa el primer servei d'assessorament de Catalunya sobre la diversitat sexual i la identitat de gènere el passat mes d'octubre.

L'acte va finalitzar amb l'entrega de diplomes i plaques a diferents persones que amb les seves actuacions han ajudat a portar a terme les reivindicacions i actuacions de la Gaylespol. Van ser reconeguts la Federació Andalusa Arco Iris; Josep Mª Coll Serradell; Sebas Martín; Armand de Fluvià; Casal Lambda; Federació Estatal de Lesbianes Gays Trans i Bisexuals (FELBTG); European LGTB Police Association (EGPA); Guàrdia Urbana de Barcelona; Plataforma por la Gestión Policial de la Diversidad; Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO; Associació Unificada de Guardies Civils; Cos de Mossos d’Esquadra de Catalunya; Associació de Caps i Comandaments de Policia de Catalunya; i el mateix Ajuntament de Sitges.

També es van lliurar mencions especials a l’ex-president i actual Tresorer de Gaylespol, Manuel González; la Intendent del CME, Rocio Rubio; el cap de la Policia Local de Fuenlabrada, portaveu de la Plataforma por la Gestión Policial de la Diversidad, i Responsable de l’Àrea de Diversitat d’Unijepol, José Francisco Cano; i al Fiscal Provincial de BCN Coordinador del Servei de Delictes d’Odi i Discriminació, Miguel Angel Aguilar.

La celebració va comptar amb la presència de regidors del consistori, agents i comandaments policials tant de Catalunya com de fora del territori (de Fuenlabrada, Palma, Parla, Sevilla), representants del teixit associatiu LGTBI, sòcies i socis de Gaylespol, i familiars.

L'acte va ser conduit per Manuel González, de la Policia Local de Sitges i impulsor d'aquesta associació que actualment compta amb 130 associats, i va comptar amb la veu en directe de la cantant Karol Luque.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No