Inserció laboral

El projecte TIMOL signa nous convenis de col·laboració amb diverses empreses i entitats

La signatura d’aquests convenis pretén millorar les ofertes i competències laborals que s’ofereixen als participants del projecte

El projecte comarcal TIMOL amplia el nombre d'empreses que donen suport a la tasca educativa i d'inserció. La signatura d'aquests diferents convenis de col·laboració ajuden a millorar la qualitat del servei. Aquesta important fita se suma a les altres dues aconseguides durant aquest any: l'increment de persones ateses al projecte i l'augment de personal tècnic responsable.

D'aquesta manera, el projecte TIMOL, que rep suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies i el finançament amb fons procedents del Fons Social Europeu, busca donar resposta a les necessitats laborals tant de les persones amb diversitat funcional presents al programa, com a les d'empreses a l'hora de cobrir vacants.

La participació de les empreses del mercat productiu ordinari és clau per millorar les competències laborals dels alumnes, ja que mitjançant les pràctiques laborals o la contractació bonificada es consoliden els aprenentatges adquirits i s'assoleix la inclusió social i laboral perseguida amb aquest programa. Enguany s'ha desenvolupat una novetat tècnica que requerirà el suport de les empreses: el Job Shadowing, un recurs innovador que donarà als participants la possibilitat de conèixer i aprendre sobre un determinat lloc de feina, per mitjà de l'observació directa d'aquest mateix.

Cal fer menció del conveni de col·laboració signat entre l'IMET i el Consell Comarcal del Garraf per desenvolupar pràctiques a l'Arxiu Comarcal. Aquest acord ha significat l'entrada de dues persones que s'encarregaran d'ordenar, preservar i preparar el material videogràfic de Canal Blau durant més de dos mesos per la futura consulta per part de la població, una important tasca de promoció de la memòria col·lectiva dels nostres municipis. També destaca la col·laboració establerta amb l'empresa vilanovina La Llar de la Fotocòpia, mitjançant el qual una alumna del projecte TIMOL ha pogut aprendre la tasca d'auxiliar de centre reprogràfic, així com desenvolupar i millorar les seves competències laborals.

Enguany, altres empreses socialment responsables ja han formalitzat el seu compromís amb el projecte TIMOL, mitjançant la signatura convenis i vies de col·laboració. Destaquen, Campus Acadèmia, Hotel Dolce, Mamma Mia Subur – El Racó, Fustes Vilanova, JR Supermercats, Kiabi, La Daurada Beach Club, Prysmian Cables Spain, Multiserveis Ndavant i Garraf Tradex. Actualment, s'està treballant per ampliar aquesta llista i així poder continuar la tasca a desenvolupar amb els participants per assegurar que permeti la seva promoció i/o la contractació laboral.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!