Desfibril·lador Extern Automàtic

La policia local de Vilafranca salva la vida d'un home en aturada cardiorespiratòria gràcies al desfribil·lador

La víctima va caure inconscient a l'interior d'un establiment del carrer Ferrers i la ràpida actuació dels agents va permetre reanimar-lo i traslladar-lo a l'hospital

Redacció Vilafranca del Penedès 10-01-2017 19:20 Lectures 1921
Vehicle de la policia local de Vilafranca equipat amb Desfibril·lador Extern Automàtic. Ajuntament de Vilafranca

Vehicle de la policia local de Vilafranca equipat amb Desfibril·lador Extern Automàtic. Ajuntament de Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca del Penedès va realitzar ahir dilluns 9 de gener una intervenció d’urgència amb el dispositiu DEA amb què van equipats els vehicles policials. Els fets es van produir a les 11.15h del matí, quan la Policia Local va ser alertada que un home havia caigut a l’interior d’un establiment del carrer Ferrers. Els agents que es van personar al lloc dels fets van trobar l’home inconscient al terra i van observar que es trobava en aturada cardiorespiratòria. Ràpidament, van agafar el dispositiu DEA de l’interior del vehicle policial i van procedir a la seva reanimació. Immediatament van arribar al lloc dels fets efectius del SEM, que van continuar amb les maniobres de reanimació cardiorespiratòria. La víctima va poder recuperar-se i ser traslladada amb urgència a l’hospital de Bellvitge.

Els membres de l’equip sanitari van informar els agents policials que la celeritat en l’assistència i l’aplicació del dispositiu DEA van ser fonamentals per a la recuperació de la persona.

Un total de 6 vehicles de la patrulla de la Policia Local de Vilafranca del Penedès estan dotats des de finals de l’any 2014 de desfibril·ladors externs automàtics. El principal objectiu d'aquesta dotació és oferir un sistema de seguretat que garanteixi una ràpida i eficaç resposta dels policies davant d'eventuals aturades cardiovasculars fins a l’arribada dels serveis mèdics.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No