Biblioteca

El Pla del Penedès presenta una sala d'estudi amb horari d'accés il·limitat

El nom de l’equipament ret homenatge a la figura del jove historiador planenc Jordi Vallès i Cuevas

Redacció El Pla del Penedès 11-01-2017 9:43 Lectures 1552
El Pla del Penedès presenta una sala d'estudi amb horari d'accés il·limitat. Ajt del Pla del Penedès

El Pla del Penedès presenta una sala d'estudi amb horari d'accés il·limitat. Ajt del Pla del Penedès

El Pla del Penedès va presentar dissabte passat el nou servei de Sala d’estudi del municipi. Es tracta d’un equipament que funciona com a sala d’estudi i al mateix temps com a biblioteca. L’horari d’obertura és de dilluns a dijous de les 16.45 h a les 20.15 h i els dissabtes de les 10.15 a les 13.45 h.

En aquestes franjes horaries, es compta amb la figura d’un bidell. Per tal d’oferir el millor servei als estudiants del municipi, l’Ajuntament del Pla ha dissenyat un sistema que permet l’entrada il·limitada a les instal·lacions. Aquest, consisteix amb unes targetes nominatives que cal demanar a les oficines de l’ajuntament.

Amb aquestes targetes, els estudiants de batxillerat i universitat podran fer ús d’aquestes instal·lacions sense haverse de regir pels horaris d’obertura. La Sala d’estudi ha rebut el nom de Jordi Vallès i Cuevas, planenc que va morir a la jove edat de 26 anys, pel seu llegat, cedit a l’ajuntament ara fa aproximadament un any.

El llegat de Vallès ens trasllada a la vida d’un jove inquiet de l’època ja que recull llibres i material dels seus anys d’estudi, partitures de música, discs, programes de festivals i obres de teatre on havia assistit, entre d’altres.Vallès era llicenciat en història, de la qual n’era un apassionat.

Al Pla se’l recorda per ser una persona molt activa en la vida cultural i associativa del municipi; va presidir el cor de caramelles del municipi, va formar part de l’agrupació juvenil Can Brau i del Grup de Grallers i va dirigir la Coral Sol Ixent 1904. A més, va ser co-autor del Llibre Verd de Vilafranca i membre de l’Orfeó Català. També va intervenir en diferents investigacions històriques i en grups de recerca a la universitat.

Durant l’acte de presentació, també es va fer la lectura del manifest del Correllengua, així com una conferència sobre el llibre “La Marxa de la Llibertat: Pobla català, posa’t a caminar”, a càrrec dels historiadors Josep Arasa i Josep Calvet. La jornada es va clausurar amb un aperitiu per a tots els assitents.

El Pla del Penedès presenta una sala d'estudi amb horari d'accés il·limitat

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No