UNESCO

La solidaritat amb els refugiats centre la celebració del Dia Escolar de la No-violència al Vendrell

Més de 400 alumnes de les escoles del Vendrell s'han donat cita a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals

El Vendrell celebra el Dia Escolar de la No-violència que enguany està dedicat als refugiats. Ajuntament del Vendrell

El Vendrell celebra el Dia Escolar de la No-violència que enguany està dedicat als refugiats. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Avui al matí, més de 400 alumnes de les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, Teresina Martorell, Marta Mata i Garbí)  han celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que porta el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.

L’acte s’ha fet amb dues sessions, una amb inici a les 9:30 h i una altra a les 11 h. Al llarg de tot el matí, els alumnes han presentat els treballs que havien preparat a les escoles amb anterioritat i que aquest any estaven relacionats amb el tema dels refugiats.

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, han iniciat les respectives sessions i en les seves intervencions han fet referència a la situació complicada dels refugiats amb motiu de conflictes bèl·lics i a la importància del diàleg i l’entesa per evitar els desplaçaments forçosos de persones que volen viure en pau. Enguany, la lectura del manifest ha anat a càrrec de Dàmaris Gelabert. I per acabar l’acte, s’ha fet una cantada conjunta de la peça Al país blanc del Camp d’aprenentatge Pau Casals (Música: David Melgar / Lletra: Gibert d’Artze).

L’acte està organitzat per l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals amb l’objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local