Conflicte laboral

Les treballadores de les llars municipals L’Estel i La Draga, a Cubelles, aniran a la vaga els dies 29 i 30

Redacció Cubelles 20-03-2017 12:30 Lectures 1296
Les treballadores de les llars municipals L’Estel i La Draga, a Cubelles, aniran a la vaga els dies 29 i 30. Ajuntament de Cubelles

Les treballadores de les llars municipals L’Estel i La Draga, a Cubelles, aniran a la vaga els dies 29 i 30. Ajuntament de Cubelles

Les treballadores de les llars municipals L’Estel i La Draga, a Cubelles, aniran a la vaga els dies 29 i 30. L’Ajuntament de Cubelles ha responsabilitzat l’empresa adjudicatària del servei de la vaga convocada pel seu personal i ha assegurat en un comunicat que vetllarà perquè CLECE garanteixi el compliment íntegre dels serveis mínims que marqui la Generalitat.

En el comunicat, l'Ajuntament de Cubelles explica que "no té cap vincle laboral o contractual amb el personal a càrrec de l’empresa concessionària del servei públic municipal de Llar d’infants" i que "no pot determinar ni les contractacions de personal al servei de l’empresa adjudicatària ni les seves condicions laborals, entre les qual s’inclou el salari, ja sigui per abaixar-lo o apujar-lo".

La relació entre CLECE i l’Ajuntament s’emmarca dins de la figura contractual de concessió administrativa de serveis públics que comporta que el concessionari assumeix la gestió i explotació del servei sota el seu propi risc i ventura, aportant els mitjans personals, materials i tècnics necessaris, sempre respectant el que estableix la normativa vigent per garantir un bon servei. En aquest sentit, el plec de clàusules administratives particulars que regeix la concessió (clàusula 7 del plec de la concessió de la llar d’infants L’Estel i clàusula 11 del plec de la concessió de La Draga) disposa que l’adjudicatari assumirà, a banda de les despeses de personal, les relatives al manteniment de l’edifici, instal·lacions i serveis interiors i complementaris i exteriors així com els subministraments necessaris que inclouen consum elèctric, gas, telèfon i materials (educatiu, neteja i higiene infants, neteja escola).

En el comunicat, el consistori local recorda que "l’empresa CLECE ha de gestionar el servei de les Llars d’Infants de la manera que consideri més convenient, respectant els plecs de clàusules administratives, el plec de prescripcions tècniques i la legislació aplicable, i sempre i quan no es repercuteixin a l’Ajuntament despeses que no li corresponen en no ser legal, com és el cas dels costos addicionals de mà d’obra ja sigui per una mala gestió de salaris o per la cobertura de les possibles baixes laborals".

Per això, considera que "si l’empresa vol incrementar el sou a les seves treballadores ho pot fer, però sense repercutir-ho sobre l’Ajuntament.
L’empresa CLECE està obligada a donar el servei de llar d’infants en els termes establerts en els plecs de clàusules, independentment que el seu personal exerceixi el dret a vaga recollit com a dret fonamental dels/de les treballadors/es bo i respectant escrupolosament els serveis mínims que marqui la Generalitat".

L’Ajuntament de Cubelles ha remarcat qeu respecta la reivindicació del personal al servei de les llars d’infants municipals de Cubelles, que defensa els seus drets laborals. Tot i això, considera que "l’empresa CLECE està tractant d’eludir les seves responsabilitats laborals traslladant al Consistori cubellenc la solució del problema, jugant amb el sentiment de les famílies i treballadores amb un dels béns més preuats de la nostra societat: els nostres fills i filles".

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No