Accident laboral

Un treballador mort i un altre ferit de gravetat en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia

Es tracta de dos operaris d'una empresa externa que feien tasques de neteja en un tanc benzina

El ferit crític a la deflagració de Sant Sadurní d'Anoia té cremades al 45% del cos

Ramon Filella/ ACN Sant Sadurní d'Anoia 30-05-2017 22:02 Lectures 25400

Un treballador ha mort i un altre ha resultat ferit de gravetat en una deflagració aquest dimarts a la tarda en una deflagració que s'ha produït en una benzinera de Sant Sadurní d'Anoia, situada a la carretera de Sant Quintí de Mediona. Inicialment, l'Ajuntament de Sant Sadurní havia informat de la mort dels dos treballadors, però els Mossos confirmen que hi ha una víctima mortal i un ferit greu.

Es tracta de dos operaris d'una empresa externa (Controltank) que feien tasques de neteja d'un tanc de benzina, un manteniment rutinari i d'obligat compliment. Segons ha explicat el propietari de la benzinera, Pere Amat, els treballadors van buidar ahir el dipòsit i van treure els gasos i avui estaven realitzant tasques de neteja a l'interior quan s'ha produït l'explosició per motius que encara s'han d'aclarir. Sembla que estaven manipulant fibra de vidre quan una guspira hauria generat una deflagració a l'interior del tanc.

Pere Amat, que assegura sentir una "impotència absoluta", no s'explica l'accident mortal i lamenta no haver pogut fer res per salvar-los. Segons els testimonis, no ha estat una gran explosió i la benzinera no ha patit desperfectes externs.

El sinistre s'ha produït quan passaven cinc minuts d'un quart de quatre de la tarda. Els bombers treballen per rescatar els cossos dels dos treballadors, que continuen dins del tanc. Fins al lloc, s'hi han desplaçat deu dotacions dels bombers de la Generalitat i un helicòpter dels GRAE, a més d'un ampli dipositiu policial. Pel que fa la carretera de Sant Quintí de Mediona es troba tallada per facilitar les tasques dels equips d'emergència.

El ferit crític té cremades al 45% del cos

L'home de 27 anys que ha resultat ferit crític a la deflagració ha patit cremades al 45% del cos i ha inhalat fums tòxics, fet que complica la seva situació. Ho han explicat fonts de l'Hospital Vall d'Hebron, on està ingressat el ferit. A banda d'ell, un seu company, un veí de València de nacionalitat espanyola i de 43 anys, ha mort en el mateix incident. Els fets han tingut lloc poc abans de les 15.20 h i quan els Bombers han arribat a l'indret han vist que sortia fum del dipòsit però que no sortia flama. En un primer moment s'havia informat que les dues persones havien mort, però després s'ha vist que un d'ells encara es movia. Poc abans de les sis de la tarda han aconseguit rescatar la víctima mortal i el ferit greu.

L'alcaldessa del municipi, Maria Rosell, ha explicat que ja feia diversos dies que els operaris treballaven al dipòsit i, segons ha dit, el succés s'ha produït "quan quedaven deu minuts perquè acabessin el manteniment". L'alcaldessa també ha aclarit que als dipòsits no hi havia restes de gasolina.

En el moment de la deflagració, segons ha relatat Rosell, a la gasolinera hi havia els propietaris de les instal·lacions i també "gent que estava omplint els dipòsits dels seus vehicles de gasolina". A més, al costat de la gasolinera hi ha un restaurant que en aquell moment servia menjars.

L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament de Sant Sadurní decretarà dos dies de dol oficial.

Dos morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella Dos morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia Dos treballadors morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia Dos treballadors morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia Dos treballadors morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia Dos treballadors morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia Dos treballadors morts en una deflagració en una benzinera a Sant Sadurní d'Anoia

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No