Un altre futbol és possible

Neix la Penya St. Pauli de Vilanova, que es presenta aquest diumenge amb una jornada festiva

El col·lectiu l'ha impulsat un grup d'amics que comparteixen els valors d'aquest modest club d'Hamburg, antítesi dels cànons del futbol actual, que es declara antifeixista, antiracista, antisexista i antihomòfob

Neix la Penya St. Pauli de Vilanova, que es presenta aquest dissabte amb una jornada festiva. EIX

Neix la Penya St. Pauli de Vilanova, que es presenta aquest dissabte amb una jornada festiva. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Diumenge 4 de juny es presenta públicament la Penya St. Pauli de Vilanova amb una jornada festiva d'11 a 17 h. El col·lectiu es va constituir com a entitat al gener impulsat per un grup d'amics que compartia els valors d'aquest modest club d'Hamburg, antítesi dels cànons del futbol actual.

La Penya St. Pauli de Vilanova neix amb la voluntat d'organitzar diferents activitats i difondre a la ciutat els principis del FC Sankt Pauli, club que es declara antifeixista, antiracista, antisexista i antihomòfob. Actualment, l'entitat ja supera el centenar de persones associades.

Un altre futbol és possible

La presentació de la Penya St Pauli VNG tindrà lloc a la plaça Pau Casals, d'11 a 17 h, amb una paella popular, música i diferents activitats. Per culminar la jornada, a les 16 h es presentarà el llibre 'Sankt Pauli, un altre futbol és possible' (Tigre de Paper Edicions, 2017), amb la presència dels seus autors, Carles Viñas i Natxo Parra.

El FC Sankt Pauli es va crear el 1910 al barri portuari d'Hamburg que li dona nom. Amb el sobrenom de Pirates de l'Elba, el primer equip masculí milita a la segona divisió alemanya i enguany ha lluitat fins al final per no baixar a tercera.

Però més enllà de l'esport, el club es caracteritza pel seu compromís social i ideològic, el que l'ha convertit en un equip de culte a nivell internacional. Es calcula que el St. Pauli té 11 milions de seguidors només a Alemanya, superant equips amb molt més renom, i unes 500 penyes arreu del món.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local