Orgull LGBTI

Vilanova commemora un any més el dia de l'alliberament LGTBI

El Manifest del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI el llegiran Cate Ortega, membre de les seleccions catalana i espanyola d'hoquei patins; i Carles Aguilar, comunicador i atleta solidari

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-06-2017 21:16 Lectures 2001

El 28 de juny de 1969 a Nova York hi va haver l'anomenada revolta de Stonewall, en la que per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

Des d'aleshores, cada 28 de juny es commemora, reivindica i es reconeix tant la diversitat en l'orientació afectiva i sexual, com en la identitat i expressió de gènere.

L'Ajuntament de VNG vol mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats, així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGTBI i contra les discriminacions.

És per això que ha aprovat el manifest del Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, bisexual i Intersexual que recull les reivindicacions de les entitats que formen el PRIDE Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

El Manifest del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI es llegirà dimecres 28 de juny a la plaça de la Vila a les 12 de migdia. Les persones encarregades de llegir-lo seran Cate Ortega, membre de les seleccions catalana i espanyola d'hoquei patins; i Carles Aguilar, comunicador i atleta solidari.

Prèviament, a les 9 del matí, es farà la penjada de la bandera amb els colors de l'Alliberament al balcó de l'Ajuntament.

Els actes de commemoració del Dia de l'Alliberament LGTBI inclouen també el dia bans, dimarts 27, la projecció de la pel·lícula "Moonlight", en una sessió del Cineclub Sala 1 al Teatre Principal a les 20.30 h. "Moonlight", de Barry Jenkins, ha estat guanyadora de 3 òscars: a millor pel·lícula, millor guió adaptat i millor actor de repartiment.

Després del film, es farà un col·loqui amb els assistents, dinamitzat per Isidre Roset, crític d'art i vicepresident del Gay Sitges Link. La recaptació de la sessió anirà destinada a l'Associació ACATHI, que treballa amb persones LGTBI migrants.

D'altra banda, del 26 de juny fins al 4 de juliol, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú exposarà a la Biblioteca Armand Cardona una selecció de fons infantil sobre la llibertat d'orientació sexual.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No