Mercat de la Pelegrina

Comencen les obres de reforma i ampliació de l’antic mercat de la Pelegrina de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 13-07-2017 9:16 Lectures 4571

La propera setmana s’iniciaran les obres per la rehabilitació i ampliació de l’edifici de l’antic Mercat de la Pelegrina, per a espai cívic per a joves, situat al carrer Baltà de Cela, núms. 45-47.

L’edifici de l’antic mercat de la Pelegrina com espai cívic per a joves pretén esdevenir l’espai municipal de referència i sorgeix a partir d’un procés de participació amb els i les joves del municipi, que es va dur a terme durant el primer semestre de 2016 amb l’objectiu de compartir amb ells i elles el disseny d’aquest futur espai jove.

Els treballs consistiran en la recuperació de la nau existent de l’antic mercat, construït en planta baixa i planta altell, amb coberta inclinada a dues aigües, en el que s’amplia la construcció de la planta altell a la part central de la nau, en forma d’U, creant un pati interior a doble alçada que actua com a organitzador de les circulacions de l’equipament i com a espai de trobada i relació.

Una segona ampliació a la façana principal amb l’afegit d’un cos longitudinal de dues plantes que conté els accessos principals a l’edifici.
La comunicació vertical de l’edifici es realitza mitjançant dues escales situades en les façanes principal i posterior i un ascensor adaptat que comunica les dues plantes.

En planta baixa, el cos avançat distribueix la zona d’accés i control a l’equipament i el nucli de comunicació vertical, escala i ascensor. Del vestíbul principal s’arriba a un hall central a doble altura que organitza les circulacions i actua com a pati de relació de l’equipament.

D’aquest espai es pot accedir, a l’esquerra i mitjançant un vestíbul, a la sala de creació i es recolza en un magatzem, un nucli sanitari i un accés independent des del carrer. Perimetralment trobem una aula de formació, una aula taller, el nucli de comunicació vertical i un passadís d’accés a la zona de bucs al costat dret de l’equipament, formada per 3 bucs d’assaig, una sala de reunions, un lavabo i un passadís de distribució amb accés directe des del carrer.

En planta pis, es distribueixen perimetralment des d’un ampli vestíbul obert al pati interior, 4 aules temàtiques, un nucli de sanitaris, i una sala de reunions.

Amb aquesta configuració permet a l’equipament funcionar com un espai unitari accedint al pati central que permet la comunicació amb totes les dependències que el composen; pot funcionar la sala de creació de manera independent, amb accés propi des del carrer i també pot funcionar independent la zona de bucs amb un altre accés. Aquests dos àmbits permeten independitzar-se de la resta de l’equipament i són prou complets per funcionar amb autonomia.

La superfície construïda en planta baixa és de 725 m2 aproximadament, en planta altell 437 m2 aproximadament, i amb una superfície total de l’actuació serà uns  1.162 m2. Es preveu un accés des de l’edifici al pati posterior existent, que destinarà a usos vinculats a l’equipament.

Les obres hauran d’estar finalitzades abans de final d’any.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No