Comunicacions

Comencen els treballs de desplegament de la fibra òptica a Canyelles

La fibra òptica ha d'arribar a tots els nuclis del municipi abans d'acabar l'any i les primeres connexions es preveu que puguin fer-se ja entre l'octubre i el novembre

Comencen els treballs de desplegament de la fibra òptica a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Comencen els treballs de desplegament de la fibra òptica a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fibra Òptica ja ha arribat a Canyelles. Aquests dies s'estan fent els primers treballs de cablejat per desplegar la xarxa al municipi. La fibra òptica ha d'arribar a tots els nuclis del municipi abans d'acabar l'any i les primeres connexions es preveu que puguin fer-se ja entre l'octubre i el novembre. Canyelles és un dels pocs municipis petits a disposar d'un servei de telecomunicacions d'última generació.

"És una aposta molt clara del nostre govern perquè Canyelles disposi d'aquesta tecnologia, que ha de ser molt útil per a tots els ciutadans i també ha de ser un factor de competitivitat afegit per a les empreses que hi ha al municipi", assegura l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. "Hem treballat molt per aconseguir-ho i ara ja és una realitat. Estem molt orgullosos perquè és un altre objectiu aconseguit".

El desplegament, a més, l'està fent una empresa del territori, Fibra Penedès XTA.CAT (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives, SL). Es pot fer després que la Generalitat ja ha finalitzat les obres de la XOC (Xarxa Oberta de Catalunya) a Canyelles, és a dir el desplegament de la xarxa de fibra òptica per l'Eix Diagonal, entre Igualada i Vilanova i la Geltrú. De fet, els treballs que s'estan fent aquests dies a Canyelles són la connexió del cablejat des de la C-15, on passa la xarxa de la Generalitat, amb el centre del poble. Els treballs seguiran en les pròximes setmanes fins a donar cobertura a tots els sectors del municipi. La fibra òptica ofereix més velocitat, més qualitat i més capacitat de transmissió de dades, i més seguretat, que una connexió convencional a Internet.

Tot i que està previst fer una presentació pública del desplegament, per a més informació es pot contactar amb l’OAC de l’Ajuntament de Canyelles.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local