Parc reformat

Els Bombers presenten a Vilafranca una nova campanya d'assessorament a les persones afectades per incendis

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, inaugura la rehabilitació del Parc de Bombers de Vilafranca

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 18-10-2017 15:26 Lectures 2573
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, inaugura la rehabilitació del Parc de Bombers de Vilafranca. Ramon Filella

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, inaugura la rehabilitació del Parc de Bombers de Vilafranca. Ramon Filella

La reforma integral del Parc de Bombers de Vilafranca ja és una realitat i aquest matí el conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha visitat l'equipament per conèixer de primera mà la transformació que s'hi ha dut a terme i inaugurar formalment el projecte. Forn ha estat acompanyat durant la visita per l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, de la presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i pel director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau.

El nou parc de Bombers vilafranquí té 300 metres quadrats de nova planta que s'afegeixen als 700 metres quadrats que ja existien previament. S'han contruit en el seu interior una nova cuina, gimnàs, cambres per als bombers, un espai de formació i una sala de neteja d'equipament. Del projecte inicial previst només queda pendent la reforma de la cotxera principal del recinte que s'abordarà en una data encara per determinar.

El conseller Joaquim Forn ha explicat que “durant els anys de crisi econòmica, la inversió en el cos de Bombers de la Generalitat no va ser l'adequada en el conjunt de Catalunya, però ara ja estem recuperant el terreny perdut i la millora que s'ha fet el parc de Vilafranca n'és un bon exemple”. Forn ha assenyalat que “el nou parc vilafranquí cobreix totes les necessitats dels professionals que hi treballen”.

Informació per a les víctimes

Per altra banda, els responsables de la regió Metropolitana-Sud dels Bombers han presentat també avui, aprofitant la inauguració de la reforma, una nova campanya informativa destinada a les persones que han patit un incendi a la seva llar. La campanya, basada en tríptics, posters i enganxines, explica de manera clara i entenedora tots els passos que ha de fer el propietari d'una vivenda que ha estat afectada per un incendi.

Des del cos de Bombers assenyalen que “és molt difícil per una persona que ha patit un incendi a casa seva tenir el cap fred i tenir clar quines gestions ha de fer. La inicitiva que presentem avui i que s'extrendrà al conjunt del país té cpm objectiu facilitar la informació”.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, inaugura la rehabilitació del Parc de Bombers de Vilafranca
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No