Violència masclista

Denuncia a Vilafranca que ha perdut la documentació i acaba a la presó per diversos robatori i maltractaments

Un jove vilafranquí de 19 anys ingressa a presó per furt, robatori amb força, receptació i maltractaments en l’àmbit de la llar

Redacció Vilafranca del Penedès 09-11-2017 13:18 Lectures 3510

Els Mossos d’Esquadra i agents de la Policia Local de Vilafranca del Penedès van detenir al municipi de Vilafranca del Penedès, el dia 2 de novembre, un home espanyol, de 19 anys i veí del municipi, com a presumpte autor d’un furt, un delicte de robatori amb força, un delicte de receptació i per una ordre en vigor de recerca i detenció.

La investigació es va iniciar el 30 d’octubre amb la denúncia d’un robatori amb força en un domicili del municipi de Vilafranca del Penedès. La víctima, que sospitava de l’exparella sentimental de la seva filla, va trobar la casa regirada, tot i que sense danys de forçament aparent, i va comprovar que li faltava un ordinador portàtil, una videoconsola i dos-cents euros en efectiu.

Es dóna la circumstància que dos dies abans, la seva filla va denunciar a comissaria al jove, com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Paral·lelament, el 29 d’octubre, una treballadora d’un hospital del municipi va denunciar el furt de la seva bossa de mà, que contenia documentació acreditativa, diners i altres objectes personals, de l’interior del despatx on els treballadors deixen les seves pertinences durant el torn de treball.

Els investigadors  van recollir a la denúncia una descripció acurada de l’autor dels fets facilitada per la víctima, que hauria vist un jove al costat del despatx, i les gravacions de les càmeres de videovigilància de l’hospital, per tal d’esbrinar l’autoria dels fets.

Finalment, el dia 2 de novembre, la Policia Local de Vilafranca del Penedès va detenir el jove denunciat per maltractaments, quan es va personar a les seves dependències per denunciar la pèrdua del seu document d’identitat. Quan els agents el van identificar per iniciar els tràmits, van comprovar que tenia una ordre de recerca i detenció en vigor, emesa per un jutjat penal de Tarragona per un robatori amb violència i intimidació.

Durant l’escorcoll de les pertinences del detingut, els agents van localitzar a l’interior d’una motxilla un ordinador portàtil, tres telèfons mòbils, un dels quals constava sostret a les bases policials, quatre rellotges i diverses joies. També portava el rebut de venda d’un ordinador portàtil en una botiga de compravenda de productes de segona mà.

El jove, que no podia acreditar la procedència dels objectes, també va quedar detingut pels agents de la Policia Local, com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

El detingut va ser traslladat a dependències dels Mossos d’Esquadra on també va ser investigat com a presumpte autor del delicte de robatori amb força al domicili de la seva ex-sogra, i com a presumpte autor de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Tanmateix, els investigadors van comprovar que el jove coincidia plenament amb la persona enregistrada a les imatges de l’hospital i portava el mateix abric i calçat que l’autor del furt. Per aquest motiu també va quedar detingut pel delicte de furt a l’hospital.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No