Alimentació saludable

Salut Pública recomana reduir la presència d'aliments altament processats en sucre pels infants

L'ASPCAT publica una guia per a nens de 3 a 12 anys revisada per 32 professionals

Dues nenes dinant al menjador escolar de la Plana de Mont-ros. ACN

Dues nenes dinant al menjador escolar de la Plana de Mont-ros. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat una actualització de la guia 'L'alimentació saludable en l'etapa escolar. 2017' amb l'annex 'Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola'. Les principals novetats que presenta són la recomanació de disminuir el consum de productes "poc saludables" com sucs, galetes, cereals d'esmorzar ensucrats i, en general, aliments altament processats i enriquits en sucres; la reducció de carns vermelles i processades; l’increment de llegums i aliments integrals; el reforç per als làctics no ensucrats; la potenciació dels aliments estacionals i de proximitat; el respecte per la sensació de gana expressada per l’infant; la importància dels àpats en família; la participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar, i la conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

Els documents, publicats inicialment durant el 2012, incorporen noves recomanacions després que en els darrers cinc anys s'hagi incrementat la necessitat de reduir la presència d'aliments poc saludables en l'alimentació dels infants i la importància de l'acompanyament de l'àpat dels infants, motiu pel qual la publicació s'ha treballat conjuntament en l'àmbit del lleure i la pedagogia.

La guia també recomana repartir els aliments dels infants en diversos àpats diaris, per exemple, uns cinc: tres de principals que serien l’esmorzar, el dinar i el sopar, i dos de complementaris: un a mig matí i un altre, el berenar, a mitja tarda.

La guia s’adreça a famílies, escoles, associacions de mares i pares d’alumnes (AMPES) i als responsables de l’organització del menjador escolar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local