Alimentació saludable

Salut Pública recomana reduir la presència d'aliments altament processats en sucre pels infants

L'ASPCAT publica una guia per a nens de 3 a 12 anys revisada per 32 professionals

ACN Barcelona 21-11-2017 13:40 Lectures 2071
Dues nenes dinant al menjador escolar de la Plana de Mont-ros. ACN

Dues nenes dinant al menjador escolar de la Plana de Mont-ros. ACN

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat una actualització de la guia 'L'alimentació saludable en l'etapa escolar. 2017' amb l'annex 'Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola'. Les principals novetats que presenta són la recomanació de disminuir el consum de productes "poc saludables" com sucs, galetes, cereals d'esmorzar ensucrats i, en general, aliments altament processats i enriquits en sucres; la reducció de carns vermelles i processades; l’increment de llegums i aliments integrals; el reforç per als làctics no ensucrats; la potenciació dels aliments estacionals i de proximitat; el respecte per la sensació de gana expressada per l’infant; la importància dels àpats en família; la participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar, i la conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

Els documents, publicats inicialment durant el 2012, incorporen noves recomanacions després que en els darrers cinc anys s'hagi incrementat la necessitat de reduir la presència d'aliments poc saludables en l'alimentació dels infants i la importància de l'acompanyament de l'àpat dels infants, motiu pel qual la publicació s'ha treballat conjuntament en l'àmbit del lleure i la pedagogia.

La guia també recomana repartir els aliments dels infants en diversos àpats diaris, per exemple, uns cinc: tres de principals que serien l’esmorzar, el dinar i el sopar, i dos de complementaris: un a mig matí i un altre, el berenar, a mitja tarda.

La guia s’adreça a famílies, escoles, associacions de mares i pares d’alumnes (AMPES) i als responsables de l’organització del menjador escolar.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No