3,99
Com es decideix el preu d’una cosa? Pel que costa produir-la? Pel que estem disposats a pagar? Ni idea
- Roger Gómez |
- 19-12-2025
Com es decideix el preu d’una cosa? Pel que costa produir-la? Pel que estem disposats a pagar? Ni idea
Pot ser versemblant que s’hagin produït pràctiques especulatives i manca de transparència per part de determinats agents de la cadena alimentària, que hagin contribuït a una encara major escalada de preus?
Avui són elements més o menys menors però de seguir així arribarà un moment en que seran els elements essencials els que patiran restriccions,
El regidor d'Acció Climàtica, Isaac Pedrola, li va lliurar un val per valor de 60€ per haver presentat una de les 36 receptes que han conformat el receptari
Diversos estudis assenyalen la deterioració de la qualitat de la dieta de nens, nenes i adolescents a causa de l'augment del consum de cereals refinats, brioixeria, menjar ràpid i begudes ensucrades, entre altres aliments. Un 33,9% d’infants d’entre 6 i 12 anys tenen excés de pes i d’aquests, un 12,6% pateix obesitat
El treball, liderat per l'OMS, és el més gran fet fins ara sobre la relació entre alimentació i malalties oncològiques
Acció Climàtica defensa que són unes “ajudes transformadores” amb “la voluntat d’avançar cap un sistema agroalimentari sostenible ambientalment, però també econòmica i socialment i que doni resposta a grans reptes com l’emergència climàtica”
El cava català, la pera de Lleida o la poma de Girona, entre els productes que es podran diferenciar
‘El gran llibre de la nutrició’ es presenta amb una obra enciclopèdica amb les bases d’una dieta “assenyada”
El 14% de les criatures té obesitat i la tendència és a augmentar
La ingesta de vegetals, oli d'oliva i llegums es relaciona amb menys danys a la pell provocats per l'exposició prolongada a la radiació ultraviolada
Les persones usuàries han d'assistir a un taller formatiu, i trobaran receptes i productes més saludables a les prestatgeries
…keeps the doctor away”. O bé, “…no doctor to pay”. Una poma al dia, el metge estalvia. Te’l manté lluny. Heus ací una dita -amb dues versions similars- que té 160 anys d'història
Oriol Castro, Valentí Mongay, Carme Suñé, Carme Arce, Javi Pradranas i Sandra Campillo seran els sis cuiners i cuineres que impartiran els Showcookings
Els productes més afectats són els que venen del sud de l'Estat, com la maduixa, o de Galicia com el musclo
El gremi de peixaters i la federació catalana de confraries asseguren que el tipus actual és un dels més alts d'Europa
Mentre que els qui dictaminen les lleis ja estan molts d’ells vacunats, mentre que molts empresaris ja han rebut la dosi i d’altres han anat a Abu Dabi, el sector de l’alimentació continua desprestigiat i desvalorat
Un estudi d'Agricultura constata el creixement continu del consum d'aquests productes, sobretot entre els més joves
Investigadors de la URV i de l'escola de Medicina de Harvard identifiquen el mecanisme que ho fa possible
Tradicionalment la pagesia, i també els pescadors, quan no han pogut vendre els seus productes directament als consumidors els ha venut a intermediaris per que, prèvia elaboració algunes vegades, els posèssin a la venda
Més d’una tercera part dels infants i joves espanyols pateixen obesitat o sobrepès. Encara més, dues terceres parts no fan exercici ni una hora diària, que és la recomanació de l’OMS
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local