Alimentació

Una caixa del supermercat. ACN / Mar Martí
Coronavirus

De ser essencials a ser oblidats

Mentre que els qui dictaminen les lleis ja estan molts d’ells vacunats, mentre que molts empresaris ja han rebut la dosi i d’altres han anat a Abu Dabi, el sector de l’alimentació continua desprestigiat i desvalorat

  • Oriol Romero |
  • 19-03-2021
Productors

Per fi els governs seran útils per la pagesia?

Tradicionalment la pagesia, i també els pescadors, quan no han pogut vendre els seus productes directament als consumidors els ha venut a intermediaris per que, prèvia elaboració algunes vegades, els posèssin a la venda

  • Jordi Cuyàs i Soler |
  • 26-02-2020
Ensenyament

Infància i adolescència sedentària

Més d’una tercera part dels infants i joves espanyols pateixen obesitat o sobrepès. Encara més, dues terceres parts no fan exercici ni una hora diària, que és la recomanació de l’OMS

  • Jordi Larregola |
  • 30-09-2019
Barres de pa. Eix
Gastronomia

El difícil equilibri

En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".

  • Francesc Murgadas |
  • 01-09-2019
Gastronomia

Els productes miracle

Fa poc, vaig llegir que els "gastrocientifics" estaven entusiasmats amb la transformació de les proteïnes d'insecte en proteïnes alimentàries. I avui acabo de llegir que una empresa ha presentat Solein, que qualifica com la proteïna del futur.

  • Francesc Murgadas |
  • 18-07-2019
Alvocat. Eix

Amistats perilloses

El que faltava. Des d'ara, quan tingueu un aliment al davant, no sols haureu de reflexionar si és sa en funció de les vitamines i compostos que aporta, i si engreixa o no segons les calories i composició. Caldrà també que valoreu si perjudica molt o poc al medi ambient

  • Francesc Murgadas |
  • 24-06-2019
Una vaca en el moment en què li extreuen la llet. ACN / Mar Martí
Alimentació

La lletra petita

Des d’aquest 22 de gener, la llet i els seus derivats han de fer constar a l’etiqueta el seu país d’origen i aquell on ella o el seu derivat han estat envasats, produïts o elaborats

  • Francesc Murgadas |
  • 31-01-2019
Alimentació

El plaer de menjar

Els dietistes aconsellen menjar poc i sovint i ens poden prescriure una dieta d’acord a una sèrie de mancances o excessos que presenten els nostres cossos. Res, però, no ens diuen de menjar poc a poc o de fer la migdiada

  • Francesc Badia |
  • 27-08-2015
Eix. Pop a la galega
Alimentació

Som allò que mengem

No cal ser expert en nutrició per adonar-nos que anem mal alimentats. Que la mainada paga els nostres mals hàbits socials. Que el paladar s'atrofia i el cos s'acostuma, fins que el desequilibri metabòlic és prou evident

  • Francesc Badia |
  • 15-04-2015

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!