Primera infància

La llar municipal Lola Anglada de Vilafranca estrena una aula d’estimulació multisensorial

Vilafranca és un dels 12 municipis de la demarcació pioners en la implementació d’aquest recurs per potenciar l’aprenentatge a través d’estimular tots els sentits

Redacció Vilafranca del Penedès 23-11-2017 11:02 Lectures 5360
La llar municipal Lola Anglada de Vilafranca estrena una aula d’estimulació multisensorial. Ajuntament de Vilafranca

La llar municipal Lola Anglada de Vilafranca estrena una aula d’estimulació multisensorial. Ajuntament de Vilafranca

La llar municipal d’infants Lola Anglada, situada al c/ Amàlia Soler, ja disposa d’una aula multisensorial. Les aules d’estimulació sensorial estan dissenyades per potenciar l’aprenentatge a través d’estimular tots els sentits. Els equipaments d’aquests espais ofereixen estímuls visuals, auditius, tàctils..., que ajuden a integrar aprenentatges i desenvolupar les capacitats dels infants.

La presentació d’aquest nou recurs de les llars municipals d’infants ha anat a càrrec de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, del Diputat d’Ensenyament de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, i de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat.

La regidora ha destacat que amb aquesta aula es pretén millorar encara més l’educació a l’etapa 0-3, “oferint una eina que podrà ser utilitzada per tots els nens i nenes d’una llar d’infants i alhora que permetrà també ajudar a les famílies. Tot i tractar-se d’un recurs que s’incorpora perquè en puguin gaudir tots els infants de llar, té un especial potencial en l’atenció als infants que presenten pluridiscapacitat o dificultats en el seu desenvolupament, que necessitin d’un pla de treball individualitzat. D’aquesta manera, afavorim encara més la inclusió”.

Vilafranca és un dels 12 municipis de la província de Barcelona pioner en la implementació d’aquest recurs, que s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. El diputat Rafael Homet ha aprofitat per demanar a Vilafranca fer “un esforç complementari per acollir infants amb afectacions neurològiques provinents de la comarca”.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha afirmat que malgrat la crisi, “hem pogut mantenir els serveis d’atenció social i, entre aquests, les llars d’infants.  I fins i tot els hem pogut ampliar-los, com es el cas d’aquesta nova aula. La ciutadania pot estar orgullosa dels serveis que tenim”.

Per tal de potenciar el treball en xarxa, està prevista la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació l’Espiga, a través del qual, els professionals d’aquest servei podran utilitzar el recurs de l’aula multisensorial de la llar Lola Anglada per a fer sessions individuals amb els infants usuaris del servei.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa