Padró

Cubelles supera per primer cop a la seva història els 15.000 habitants

Durant la primera setmana del 2018, la població censada al padró municipal arriba a la xifra de 15.298 persones

Redacció Cubelles 11-01-2018 11:44 Lectures 2458
Cubelles supera per primer cop a la seva història els 15.000 habitants. Ajuntament de Cubelles

Cubelles supera per primer cop a la seva història els 15.000 habitants. Ajuntament de Cubelles

Per primera vegada al llarg de la seva mil·lenària història, Cubelles ha arribat a la xifra de 15.000 habitants. Concretament, segons el registre municipal, a data de 8 de gener hi havia inscrites al padró un total de 15.298 persones, una quantitat que confirma el repunt de l’arribada de nous veïns que s’havia experimentat sobretot durant la primera dècada de segle i que s’havia frenat arran de la crisi immobiliària, primer, i econòmica, després.

Durant bona part de la seva existència, el nombre d’habitants a Cubelles es va mantenir estable entre els 700 i 880 veïns (segles XVIII i meitat XX), experimentant un primer creixement significatiu a partir de la dècada dels 60 del segle passat, producte de la immigració originària, sobretot, del sud de la Península. Al llarg dels darrers vint anys, l’augment de població ha estat constant i sostingut, superant-se la barrera dels 10.000 habitants el 2006.

El nombre de nous veïns va retrocedir lleugerament els anys 2014 i 2015, remuntant des d’aleshores fins a arribar a les 15.298 persones just iniciar-se el nou any.   

Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

La Comissió Europea vol saber l'opinió dels ciutadans sobre el canvi horari que es fa dos cops l'any (al març i a l'octubre). Per això ha obert un qüestionari a internet on pregunta si hauria de deixar de canviar l'horari cada sis mesos.

Estàs a favor del canvi d'horari d'hivern a estiu?


No