Curs 2017-18

Els alumnes de 5è de l’escola Sant Nicolau creen dues cooperatives dins del projecte CUEME

Han creat la seva pròpia empresa i fabricaran productes artesans que després comercialitzaran al VADEfires

Els alumnes de 5è de l’escola Sant Nicolau creen dues cooperatives dins del projecte CUEME. Ajuntament de Canyelles

Els alumnes de 5è de l’escola Sant Nicolau creen dues cooperatives dins del projecte CUEME. Ajuntament de Canyelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els alumnes de cinquè de primària de l’escola Sant Nicolau de Canyelles han presentat aquesta setmana a l’Ajuntament del municipi la documentació necessària per formalitzar la constitució de dues cooperatives escolars, en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME). Un projecte que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, el servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa.

El projecte s’inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d’una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d’una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l’Ajuntament, com han fet aquest dimarts.

A l’escola Sant Nicolau, es constitueixen dues cooperatives, Art Cinc Artesania (el grup de 5è A) i Tot Recicl’art (el grup de 5è B). Els  representants de cada cooperativa (presidents, secretaris i tresorers), han presentat la instància al registre de l’Ajuntament de Canyelles aquest dimarts per poder formalitzar la constitució de les cooperatives i després han estat rebuts al Saló de Plens de l’Ajuntament per l’alcaldessa Rosa Huguet, a qui han explicat la seva iniciativa i han presentat la documentació corresponent (plànols dels locals....). En els dos casos es tracta de cooperatives, que tenen un vessant solidari. Els alumnes faran manualitats i objectes de decoració a partir de materials reciclats, que després vendran en una parada al certamen multisectorial VADEfires. I un percentatge dels beneficis obtinguts (un 10%)  per la venda dels productes es destinaran a fins solidaris, a una ONG, que els grups encara han de decidir en assemblea.

L’alcaldessa Rosa Huguet els ha felicitat per la iniciativa i els ha encoratjat a seguir treballant. La cooperativa funcionarà si hi ha un treball en comú, si tothom hi col·labora. Tothom hi ha de fer un esforç, ha dit. I ha afegit que és un orgull treballar amb l’escola Sant Nicolau. Estem molt contents d’aquest projecte, ha assegurat Rosa Huguet. Aquesta serà la primera generació del Sant Nicolau que forma part del CUEME, un dels millors i més innovadors projectes per promoure la cultura emprenedora entre els escolars i perquè els joves coneguin l’esforç que requereix crear i tirar endavant la seva pròpia empresa.

L’alcaldessa Rosa Huguet els ha lliurat el CIF corresponent que acredita que les cooperatives són oficials. També els ha emplaçat a una nova trobada en què se signarà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per poder desenvolupar la seva activitat.
Prèviament a la visita a l’Ajuntament per demanar els permisos, els infants del Sant Nicolau, de forma democràtica, tal com s’organitza una cooperativa, han estat treballant les diferents formes jurídiques, l’objecte social d’aquesta, el capital social, i altres aspectes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local