Vandalisme

Vilafranca va denunciar durant el 2017 un total de 16 persones per fer pintades al carrer

Les darreres dues persones denunciades hauran de fer front a sancions econòmiques de 3.000 euros per a cadascuna i de reparació de danys per valor de gairebé 12.000 euros

Redacció Vilafranca del Penedès 22-01-2018 14:43 Lectures 1815
Vilafranca va denunciar durant el 2017 un total de 16 persones per fer pintades al carrer. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca va denunciar durant el 2017 un total de 16 persones per fer pintades al carrer. Ajuntament de Vilafranca

Aquest matí han comparegut en roda de premsa l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyats per l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, per tal de donar compte de les darreres actuacions contra els autors de pintades a la via pública.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, ha afirmat que la lluita contra l’incivisme i, particularment contra les pintades a les parets de la ciutat és una prioritat per a la Policia Local. “Darrerament hem vist com façanes de tot tipus, elements patrimonials, fonts... han estat víctimes de l’incivisme d’uns pocs”, ha dit Montfort. En aquesta línia, ja fa un temps el ple municipal va aprovar l’increment de les sancions per aquest concepte fins als 500 euros i més elevades en funció la gravetat. “Malgrat que és molt difícil agafar in fraganti els infractors, vam passar de 5 persones denunciades l’any 2016 a 16 persones l’any 2017. Hem més que triplicat les identificacions i conseqüents denúncies”, ha explicat el regidor. Manel Montfort ha informat sobre les dues darreres persones enxampades. Una d’elles, que signava amb el pseudònim de “nene malo” ha estat denunciada després d’un intens treball d’identificació amb un equip especialitzat que ha acabat amb una sanció econòmica de 3.000 euros i una reclamació de danys de 6.500 euros. L’altra persona que ha estat identificada i denunciada i que signava amb el pseudònim d’“Epoc”, ha rebut una sanció econòmica de 3.000 euros i 1.900 més per reparació de danys.

Montfort ha recordat que la multa mínima és de 500 euros, que es pot reduir a la meitat si es paga en període voluntari. També es poden establir mesures reparadores com treballs per la comunitat com per exemple netejar les pintades, enlloc de la multa. I en el cas que el denunciat es declari insolvent, se li poden retirar els ajuts socials que pugui rebre de l’Ajuntament.

Pere Regull, per la seva banda, ha lamentat l’incivisme que “patim a Vilafranca, que desgraciadament és un fet global arreu del país. Darrerament hem vist com ens trencaven la il.luminació sobre la llosa a cops de peu, fanals al carrer de la Cort, contenidors cremats... això junt amb no recollir els excrements de gossos, fer les necessitats a la via pública o fer pintades a les façanes són actes incívic que afecten la comunitat, a nivell econòmic i de qualitat de vida. S’han de castigar”. Regull ha recordat que, si els infractors enxampats són menors, els pares són responsables civils subsidiaris.

“La persona que fa aquestes pintades és ben conscient del que fa. Se l’ha de sancionar i exigir la reparació del dany. Això no és art. És incivisme. Una paret bruta o una persiana de comerç pintada té un afecte crida que hem de frenar”, ha afirmat l’alcalde.

Tant Regull com Albert Romero han insistit en la col.aboració ciutadana per aconseguir enxampar i denunciar els incívics. “Qualsevol trucada, fotografia o gravació ens és de gran importància per fer el seguiment d’aquests casos. La majoria de detencions i denúncies s’han pogut cursar gràcies a la col.laboració ciutadana”, ha dit l’inspector.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No