Assessorament

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès estrena un servei d’atenció al col·lectiu LGTBI

Actualment no hi ha cap associació a la comarca que encapçali iniciatives d’aquest tipus

Roger Vives Vilafranca del Penedès 01-02-2018 18:23 Lectures 2777
Jordi Bosch, Mireia Mata i Xavier Lluch han presidit la presentació del nou servei. Roger Vives

Jordi Bosch, Mireia Mata i Xavier Lluch han presidit la presentació del nou servei. Roger Vives

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit aquesta tarda l’acte de presentació oficial del Servei d’Atenció Integral LGTBI, que ja està en funcionament des de la tardor i que avui, a més, ha anat acompanyat de la presentació del llibre de Mar Llop ‘Construccions identitàries’.

La directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, ha explicat que “el Consell Comarcal de l’Alt Penedès és una de les institucions valentes en encapçalar aquest projecte, que té per objectiu resoldre consultes de caire jurídic, administratiu, sanitari, legal o del tipus que puguin plantejar-se persones pertanyents o no al col·lectiu LGTBI”. Seguint en aquesta línia, Mata ha afirmat que “volem visibilitzar i reconèixer la diversitat sexual per enriquir la nostra societat; el que significa una aposta més en matèria de política social”.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ha afegit que “és una tasca que realitzem en xarxa amb tots els ajuntaments de la comarca: els serveis socials de cada municipi són els nostres ulls per a que qualsevol persona amb problemàtiques o dubtes d’aquest tipus pugui ser atesa”.

El president de l'Àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Bosch, ha recalcat que “és un servei d’atenció, consulta i assessorament”, tot recordant que “actualment no hi ha cap associació a la comarca que encapçali iniciatives d’aquest tipus, per això es fa des del Consell Comarcal, però si mai aparegués alguna entitat que volgués treballar-hi se li donarien totes les facilitats possibles”.

Segons han explicat les tècniques del Consell Comarcal, des de la posada en funcionament del servei a l’octubre s’han atès diverses trucades telefòniques al respecte i ja s’ha efectuat una entrevista “de temàtica transsexual”. Qualsevol persona que hi estigui interessada pot trucar directament al Consell Comarcal serà assessorada.

Per altra banda, en la presentació del seu llibre, Mar Llop ha explicat que hi ha reflectit “l’experiència de més de 50 persones que no se senten còmodes sota el binarisme home-dona”. Llop també ha assegurat que “un dels objectius és obrir la visió a gent que potser mai abans havia pensat en aquesta problemàtica, serveix per apropar realitats i per ajudar a persones que puguin tenir problemes amb experiències similars a les que poden aparèixer al llibre”. 

Mar Llop ha presentat el seu llibre
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No