Dependència

Els Serveis Socials de Vilanova participen al projecte europeu Socatel (VÍDEO)

Es tracta d’un projecte liderat per la URV per a la creació d’una plataforma tecnològica per a la millora dels serveis d’atenció a la dependència

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-03-2018 14:23 Lectures 3055

Els serveis socials municipals participen del projecte europeu Socatel, liderat  per la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona.

Es tracta d’un projecte emmarcat en el programa Horizon 2020, finançat per la Unió Europea. Compta amb la participació de fins a 13 institucions i empreses d’arreu d’Europa, entre elles els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu de Socatel és el de millorar l’accés de les persones grans als serveis públics de cura de llarga durada europeus (Llei de dependència) mitjançant la creació d'una plataforma tecnològica.

Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials, ha explicat que “el fet diferencial d’aquest projecte és que tant els mateixos usuaris, com els professionals i les institucions, participen del disseny d’aquesta plataforma. El Socatel ha de servir per millorar la prestació de serveis en un futur”. Així, l’Ajuntament vilanoví hi aporta “l’experiència del dia a dia amb la llei de dependència, des del punt de vista dels professionals que hi treballen, i també dels usuaris”.

Blanca Deusdad, doctora en sociologia, professora de treball social a la URV i coordinadora del projecte Socatel, ha destacat que “l’objectiu final és elaborar una plataforma tecnològica de serveis on quedin reflectides les necessitats i serveis que es requereixen per a la correcta aplicació de la llei de dependència”. 

En aquest procés de co-creació hi participaran grups d'interès vinculats al projecte, com diversos professionals, investigadors, enginyers i innovadors del món empresarial, a banda dels propis usuaris i els metges i treballadors socials que els atenen.

Aquest projecte, que es va iniciar l’1 de desembre de 2017, es durà a terme en els propers tres anys, amb la realització de diversos grups de treball.

El Socatel és un projecte, pressupostat en 3.809.402, d’àmbit europeu on participen diferents països, com Irlanda, Holanda, Finlàndia, Hongria, Xipre o França.

En el marc de la participació en aquest projecte, l’Ajuntament de VNG percebrà 90.625€, i una persona, tècnica del serveis socials municipals, participarà en els grups de treball i viatjarà als diferents països implicats en el procés.

Socatel és un projecte de gran abast que facilitarà l'envelliment en un entorn amigable per a les persones grans, millorant la seva qualitat de vida.

Els Serveis Socials de Vilanova participen al projecte europeu Socatel. EIX
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament