Dependència

Els Serveis Socials de Vilanova participen al projecte europeu Socatel (VÍDEO)

Es tracta d’un projecte liderat per la URV per a la creació d’una plataforma tecnològica per a la millora dels serveis d’atenció a la dependència

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-03-2018 14:23 Lectures 4094

Els serveis socials municipals participen del projecte europeu Socatel, liderat  per la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona.

Es tracta d’un projecte emmarcat en el programa Horizon 2020, finançat per la Unió Europea. Compta amb la participació de fins a 13 institucions i empreses d’arreu d’Europa, entre elles els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu de Socatel és el de millorar l’accés de les persones grans als serveis públics de cura de llarga durada europeus (Llei de dependència) mitjançant la creació d'una plataforma tecnològica.

Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials, ha explicat que “el fet diferencial d’aquest projecte és que tant els mateixos usuaris, com els professionals i les institucions, participen del disseny d’aquesta plataforma. El Socatel ha de servir per millorar la prestació de serveis en un futur”. Així, l’Ajuntament vilanoví hi aporta “l’experiència del dia a dia amb la llei de dependència, des del punt de vista dels professionals que hi treballen, i també dels usuaris”.

Blanca Deusdad, doctora en sociologia, professora de treball social a la URV i coordinadora del projecte Socatel, ha destacat que “l’objectiu final és elaborar una plataforma tecnològica de serveis on quedin reflectides les necessitats i serveis que es requereixen per a la correcta aplicació de la llei de dependència”. 

En aquest procés de co-creació hi participaran grups d'interès vinculats al projecte, com diversos professionals, investigadors, enginyers i innovadors del món empresarial, a banda dels propis usuaris i els metges i treballadors socials que els atenen.

Aquest projecte, que es va iniciar l’1 de desembre de 2017, es durà a terme en els propers tres anys, amb la realització de diversos grups de treball.

El Socatel és un projecte, pressupostat en 3.809.402, d’àmbit europeu on participen diferents països, com Irlanda, Holanda, Finlàndia, Hongria, Xipre o França.

En el marc de la participació en aquest projecte, l’Ajuntament de VNG percebrà 90.625€, i una persona, tècnica del serveis socials municipals, participarà en els grups de treball i viatjarà als diferents països implicats en el procés.

Socatel és un projecte de gran abast que facilitarà l'envelliment en un entorn amigable per a les persones grans, millorant la seva qualitat de vida.

Els Serveis Socials de Vilanova participen al projecte europeu Socatel. EIX
Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No