Dia dels Valors Republicans

Abril Republicà a Vilanova i la Geltrú

Les entitats i l'Ajuntament uneixen forces per coordinar els diversos actes

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-04-2018 18:19 Lectures 2949
Abril Republicà a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Abril Republicà a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El 14 d'abril, data de la proclamació de la República, va ser declarat pel ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú com a Dia dels Valors Republicans. I és al voltant d'aquesta data que s'organitzen diversos actes a la ciutat, enguany coordinats des de la Comissió per a la Memòria Històrica de la Regidoria de Cultura, juntament amb l'Associació Garraf per la República i l'Amical de Mauthausen, amb la col·laboració de les Dones amb Memòria, l'Institut d'Estudis Penedesencs i el Teatre Principal.

Tal i com recordava en roda de premsa la regidora de Cultura, Teresa Llorens, "es tracta de fer diversos actes al voltant de la defensa dels valors republicans, posant-los en valor, rescatant l'experiència dels que ho han viscut, perquè les generacions més joves recuperin la memòria del que no s'ha de repetir".

Valors com la defensa de les persones i els col·lectius més desafavorits, la solidaritat, la fraternitat, l'educació, el dret al treball, la laïcitat, l'internacionalisme com la unió de tots els pobles per defensar la justícia social,... són valors republicans que, segons el president de l'Amical de Mauthausen, el vilanoví Enric Garriga, cal reivindicar amb dos objectius clars: la protecció de la memòria històrica, i la prevenció del feixisme, altra vegada creixent en les societats europees.

Garriga i Neus Benavent, de l'Associació Garraf per la República, van explicar tots els actes que es faran, des del cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, que comença avui dijous 5 d'abril, fins a una exposició sobre la deportació que es farà el mes de maig.
Els actes centrals es concentren al votant del dia 14. Així, dijous 12 es passarà un documental sobre el mestre Benages i una taula rodona sobre els valors republicans, i diumenger 15 es farà la hissada de la bandera republicana a la platja de la República.

Dissabte 14, a més de penjar la bandera republicana al balcó de l'Ajuntament, es farà un acte institucional en commemoració del Dia dels Valors Republicans a l'espai de repòs del cementiri, i es podrà veure al Principal l'obra de teatre "Bodas de sangre" de Federico García Lorca, amb Clara Segura i Nora Navas.

A banda del cicle de cinema, que continua durant el mes d'abril, dissabte 21 el grup de teatre El Vent de les Roquetes oferirà l'obra "Los mártires de Chicago", sobre la consecució dels horaris laborals de 8 hores. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No