Desfibril·lador

Els mercats municipals de Vilafranca ja són espais cardioprotegits

Joan Manel Montfort ha recordat que actualment Vilafranca disposa de 22 aparells de cardioprotecció distribuïts en instal.lacions esportives, edificis municipals, vehicles de la Policia Local

Els mercats municipals de Sant Salvador i de la Carn ja són espais cardioprotegits. Ajuntament de Vilafranca

Els mercats municipals de Sant Salvador i de la Carn ja són espais cardioprotegits. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des d’aquesta setmana els dos mercats municipals de Vilafranca, el de Sant Salvador i el de la Carn, tenen instal·lats un desfibril·lador portàtil de darrera generació gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest matí s’ha presentat aquesta iniciativa al mercat de Sant Salvador, amb la presència del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, el gerent de Barcelona Salut, Xavier Vilda, i del director de l’Àrea de Negoci de l’Alt Penedès de Caixabank, Jordi Sabé.

Joan Manel Montfort ha recordat que actualment Vilafranca disposa de 22 aparells de cardioprotecció distribuïts en instal.lacions esportives, edificis municipals, vehicles de la Policia Local i ara també als mercats municipals. “I no s’acabarà aquí, perquè encara que només sigui per salvar una vida ja haurà valgut la pena”, ha dit el regidor, que ha destacat que Vilafranca és, després de Girona, amb la ciutat amb més aparells de cardioprotecció per habitant.

Per la seva banda, Xavier Vilda, ha explicat que el programa de cardioprotecció "Barcelona, territori cardioprotegit", que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona. Darrerament la Fundació Barcelona Salut ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. “La mort sobtada és la primera causa de mort a Europa, a l’Estat i a Catalunya. Multiplica per 20 les morts per accidents i només un 5% es pot salvar. Amb una actuació en els primers 10 minuts tenim força possibilitats de salvar una vida”, ha afirmat Vilda.

Per la seva banda, Jordi Sabé ha dit que aquest projecte encaixa amb els valors de Caixabank i ha recordat els diferents projectes socials amb què col.labora a Vilafranca.

En el projecte “Vilafranca, mercats cardioprotegits”, els desfibril·ladors s’han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalies dels mercats. El desfibril·lador automàtic és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local